Inapoi

Daca va ganditi sa va petreceti anii pensionarii la un camin de batrani, fie in cuplu sau de unul singur, trebuie sa tineti cont de anumite aspecte foarte importante legate de serviciile prestate de catre aceste facilitati. In primul rand, trebuie sa va alungati teama pe care v-o induceti singur, crezand ca este foarte greu sa traiesti prin straini. Este foarte usor sa legi noi prietenii chiar si daca ai trecut de varsta pensionarii, deoarece sunt multe activitati la care poti participa la caminele de batrani. Mai mult decat atat, unele camine au si oferte ce include excursii in diverse destinatii interne si externe.

Anii petrecuti la pensionare pot fi cei mai frumosi din viata dumneavoastra, avand in vedere faptul ca ati muncit din greu pentru a atinge aceasta onorabila varsta. Cu putine economii si cu o doza de entuziasm, puteti transforma acesti ani, care par foarte plictisitor, intr-o adevarata aventura. Tinerii au vazut cu siguranta filmul The Bucket List, ce prezinta doi batranei care decid sa traiasca ultimii ani din viata la intensitate maxima. Bine, este greu de crezut ca veti putea sa sariti cu parasuta sau sa vizitati o insula pustie de printr-un colt uitat de lume, insa asta nu trebuie sa va descurajeze.

Multe camine de batrani includ activitati ce pot fi chiar foarte atractive din toate punctele de vedere. Pe langa obisnuitele partide de sah si table, puteti participa in activitati in aer liber, gen yoga, jogging sau plimbarile efectuate zilnic in diferite orase ale tarii. Veti beneficia de serviciile unor asistente care vor fi in permanenta langa dumneavoastra, pregatite sa va ajute in orice problema. Cu toate acestea, nu uitati ca astfel de servicii includ un pret suplimentar, pe care doar cei din plapuma de sus a societatii o pot acoperi. Daca sunteti in cautarea unui camin de batrani, nu-mi mai ramane decat sa va recomand site-ul http://www.camine-batrani.ro unde gasiti o lista complexa cu aproape toate centrele de varstnici din tara.

Cu siguranta, este mult mai frumos sa-ti traiesti ultimii ani din viata alaturi de copii si nepoti in propria resedinta, insa putini sunt cei care au acest noroc in zilele noastre. Bunicii din ziua de azi sunt nevoiti sa-si vada nepotii, chiar si copii, doar in poze sau odata pe an, deoarece acestia sunt plecati in alte tari unde nivelul de trai este mult mai bun. Nu este usor sa te descurci singur la o varsta inaintata, mai ales daca pensia oferita de stat este una foarte mica. Insa, chiar si asa, se pot gasi multe camine de batrani ce pot oferi servicii de calitate la un pret foarte bun.

Vezi toate comunicatele de presa din 'Social' | Vezi toate comunicatele de presa scrise de 'Strike Cons'