Inapoi
Ronald McDonald House din Bucuresti dispune de sistemul de detectie a incendiilor Bosch FPA1200

Fundatia pentru copii Ronald McDonald House ofera o "casa departe de casa" pentru familiile care au copiii internati in spitalele de pediatrie din mai multe colturi ale lumii. Locuintele fundatiei sunt construite aproape de un spital, iar costurile pentru cazare sunt foarte mici. Astfel, fundatia Ronald McDonald House a construit case in mai multe orase din 59 de tari. Conceptul se bazeaza pe ideea simpla conform careia o familie care isi aduce copilul grav bolnav intr-un centru medical din alt oras ar trebui sa se poata concentra doar pe sanatatea copilului si sa nu isi faca griji referitoare la locuinta, costuri, mancare sau distanta dintre locuinta si spital.

Obiectivul Fundatiei Ronald McDonald House

Multe familii calatoresc departe de casa pentru a beneficia de un tratament adecvat pentru copiii lor atunci cand acestia din urma au probleme de sanatate. Pentru copiii care se confrunta cu situatii medicale grave este esential sa-si simta parintii aproape si sa fie inconjurati de dragoste. Cazandu-se la un Ronald McDonald House, parintii pot comunica mai bine cu echipa medicala a copilului lor si pot tine pasul cu schemele complexe de tratament. Acest tip de casa speciala are nevoie de un sistem fiabil si performant de detectare a incendiilor.

Solutia Bosch

In Bucuresti, Ronald McDonald House asigura conditii optime de trai pentru familiile care isi trateaza copiii la spitalul "Grigore Alexandrescu". Casa a fost inaugurata la 18 noiembrie 2003 si dispune de 16 apartamente, doua dintre ele fiind special echipate pentru persoanele cu handicap locomotor. Toate apartamentele au o camera de zi, un dormitor cu doua paturi si o baie proprie. Casa are o bucatarie complet utilata si un restaurant cu sala de mese spatioasa. De asemenea, aceasta include o spalatorie, un uscator si o camera pentru calcat. Toate spatiile de mai sus compun o cladire multifunctionala, unitar supravegheata printr-un sistem de detectare a incendiilor de la Bosch, bazat pe o centrala FPA1200 cu o bucla adresabila de tip LSN, incluzand detectori de incendiu (optici si termici), puncte de apelare manuala, module bucla adresabile si sirene.

Diferitele tipuri de spatii protejate de foc au un potential mare de a genera alarme false (de la fumul si aburii din bucatarie si spalatorie, de la praful din zona de living). Prezenta copiilor bolnavi care au nevoie de odihna face ca o cerinta esentiala a sistemului de detectare a incendiilor sa fie fiabilitatea si eliminarea alarmelor false. De aceea s-a ales montarea ultimei variante a centralelor modulare de incendiu FPA de la Bosch.

Rezultatul final

Sistemul este alcatuit din 49 de detectori de incendiu FAP-O420 si FAH-T420, trei butoane DM210, doua module adresabile FLM420-RLV1 si FLM420-NAC, precum si opt sirene adresabile FNM420. Investitia totala pentru realizarea casei Ronald McDonald a depasit 500.000 de euro, fonduri acoperite prin donatii, dar si de "Ronald McDonald Kinderfonds" Olanda. Aceasta investitie inseamna ca vietile copiilor aflati in convalescenta, precum si ale parintilor acestora sunt in siguranta si cu ajutorul tehnologiei de detectare a incendiilor Bosch FPA1200.

Instalat de:
Romsecurity Systems SRL
www.romsecurity.ro.

Contact pentru jurnalisti:
Eleni Scheffäl
Telefon: (021) 4057529

Click pentru a trimite email (Email partial: @ro.bosch.com)
Vezi toate comunicatele de presa din 'Sanatate' | Vezi toate comunicatele de presa scrise de 'Scheffal & Scheffal'

Galerie foto:

Click pe imagine pentru a o vedea la dimensiunea originala.