Inapoi
Lucrari de licenta - Intrebari si Raspunsuri

Lucrarile de licenta se realizeaza in urma unei cercetari academice. Afla toate raspunsurile pentru intrebarile tale legate de lucrarile de licenta din urmatorul articol. Citeste intrebarile cele mai des intalnite cand vine vorba de realizarea unui astfel de studiu academic.
• Care este scopul principal al unei lucrari de licenta?
Redactarea unei lucrari de licenta va invata cum sa sintetizati ideile unor experti din domeniul respectiv. Mai mult, formularea unui astfel de studiu ofera studentilor oportunitatea sa-si foloseasca cunostintele avansate in anumite domenii.
• Cum sa aleg profesorul coordonator?
Coordonatorul unei lucrari de licenta nu poate fi numai un profesor universitar, un lector sau un conferentiar. Este recomandat sa-ti alegi un profesor care poate fi contactat oricand si te ajuta in faza de documentatie dar si in etapa de redactare a lucrarii de licenta. Este util sa asculti parerea colegilor sau a fostilor studenti care au colaborat cu profesorul respectiv.
• Cum sa aleg tema principala a lucrarii?
Evita subiectele prea noi sau complexe care apar in prea putine studii academice si necesita o cercetare indelungata. Subiectul trebuie sa atraga atentia comisiei respectiv sa-ti ofere resursele necesare pentru a completa faza de documentare in cel mai scurt timp.
• Cat timp necesita redactarea lucrarii de licenta?
Adunarea datelor precum si gasirea documentatiei relevante necesita mai mult timp. Astfel este indicat sa incepi faza de cercetare la inceputul ultimului an de studiu. Insa dupa acumularea argumentelor si a aspectelor empirice redactarea lucrarii de licenta se va putea realiza in cateva saptamani.
• Care sunt partile principale a unei lucrari de licenta?
Partile principale a unei lucrari de licenta sunt in cele mai multe cazuri: introducerea, metodele folosite pentru demonstrarea ideilor principale, rezultatele, discutiile, concluzia si bibliografia.
• Cum se formuleaza introducerea lucrarii?
Introducerea este partea cea mai importanta a unui studiu academic. Aceste pagini vor contine scopul si rezumatul lucrarii. Membrii comisiei se vor opri la introducere cand vine vorba de parcurgerea lucrarilor. Prin consecinta este indicat sa prezinti domeniul tehnic sau stiintific pe care il investighezi respectiv obiectivele principale ale lucrarii.
• Care sunt tipurile de lucrari de licenta?
Lucrarile de licenta se incadreaza in trei tipuri de studii: teoretice (o cercetare de natura teoretica) , aplicative (o cercetare pe baza unei aplicatii practice) si de sinteza (o cercetare pe baza evolutiei unei stiinte, domenii).

Click pentru a trimite email (Email partial: @consultanta-online.com)
Vezi toate comunicatele de presa din 'Cultura / Educatie' | Vezi toate comunicatele de presa scrise de 'Lucrari de licenta'