Vedetele susțin reforma educației. Înoată la Swimathon pentru Centrul de Evaluare și Analize Educaționale

Prezentatorul tv Radu Andrei Tudor, campionii K1 frații Andrei și Bogdan Stoica, cântăreața Raluka (Raluca Nistor) și actrița Elena Voineag vor înota, în data de 8 iulie, la cea de-a cincea ediție a evenimentului Swimathon București. Cunoscutele vedete s-au înscris în competiție pentru a strânge fondurile necesare finanțării programelor educaționale ale Centrului de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE).

Prezentatorul tv Radu Andrei Tudor, campionii K1 frații Andrei și Bogdan Stoica, cântăreața Raluka (Raluca Nistor) și actrița Elena Voineag vor înota, în data de 8 iulie, la cea de-a cincea ediție a evenimentului Swimathon București. Cunoscutele vedete s-au înscris în competiție pentru a strânge fondurile necesare finanțării programelor educaționale ale Centrului de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE).

Echipa vedetelor s-a alăturat luptei împotriva analfabetismului funcțional și concurează susținând finanțarea proiectului educațional ”Incubatorul științelor altfel” înscris în competiție de CEAE. Proiectul prevede un program de sprijinire a cadrelor didactice pentru a lucra la clasă prin metode interactive de învățare, pentru a le redeschide copiilor apetitul spre cunoașterea și înțelegerea fenomenelor. Metoda discursivă și abstractă este astfel înlocuită de experimente, lucru în echipă, proiecte, teme de cercetare, toate plecând de la fenomene ce au loc zi de zi, în jurul nostru. Aceste activități îi vor ajuta pe elevi să învețe ”să gândească pe cont propriu”. Noua abordare necesită însă o colaborare foarte bună între profesori, susținere din partea formatorilor și un cadru în care aceștia să se întâlnească, să discute bunele practici, să îmbunătățească materialele existente deja în ghidul metodologic de aplicare la clasă, să propună noi experimente, proiecte, întâlniri. ”Incubatorul științelor altfel” are rolul să incubeze astfel de activități care s-au dovedit eficiente și pe care, ulterior, să le putem disemina la nivel național, prin intermediul platformei de e-learning.

Competiția de înot Swimathon București este destinată proiectelor comunitare. În cadrul acestui eveniment comunitatea interacționează si se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Când am auzit despre proiectele CEAE am realizat de fapt cât de învechite sunt încă metodele de predare în școli. Toți ne amintim cum fugeam de fizică, de chimie, matematică, până întâlneam un profesor simpatic care ne dădea exemple reale, pe care le puteam înțelege. Curiozitatea copiilor trebuie hrănită. Copiii noștri se schimbă, societatea se schimbă. Educația trebuie să țină pasul cu această schimbare” spun Andrei și Bogdan Stoica.

CEAE își propune prin participarea la Swimathon să stângă o sumă de bani cât mai mare pentru a continua proiectele care vizează reforma educației în România. Centrul de Evaluare și Analize Educaționale este singurul ONG din România care a  reușit în anul 2017 schimbarea programei școlare la fizică prin introducerea metodei investigației.

”Particip la Swimathon pentru că mă declar un împătimit al sportului. De ce înot pentru CEAE? Pentru că educația ne păstrează pe linia de plutire, iar de câțiva zeci de ani analfabetismul este o reală problemă pentru România și nu îl putem opri. Cât de des auzim că rata de promovare a examenelor de admitere este din ce în ce mai mică? Este o constatare tristă. Dar văd astăzi copiii cât de receptivi sunt și cât de repede rețin și pot învăța. Nu ei sunt problema în toată tevatura asta educațională, ci sistemul, care nu le oferă profesorilor formarea și materialele pentru a se adapta nevoilor copiilor de astăzi” a declarat Radu Andrei Tudor.  

Susținătorii reformei în educație vor fi prezenți în data de 8 iulie 2017 la Swimathon București pentru a încuraja înotătorii CEAE.  Evenimentul este deschis publicului și sunt așteptați toți cei care vor să fie suporteri în direct și să-i cunoască pe căpitanii, Radu Andrei Tudor și Raluka, și pe membri celor două echipe, frații Andrei și Bogdan Stoica, Elena Voineag, Maia Ciocăzanu și Vera Ciocăzanu.

Donațiile pot fi făcute, începând cu data de 8 iunie 2017 până pe 31 iulie 2017,  pe site-ul evenimentului prin Mobile Pay, prin transfer bancar, direct la sediul Fundației Comunitare București sau chiar în ziua de 8 iulie.

Centrul de Evaluare și Analize Educaționale participă, anul acesta, la Swimathon București alături de alte 22 de ONG-uri și grupuri de inițiativă din București și Ilfov.

 

Date de contact:
Nume: Antonina Peatcoschi
Functie: PR Executive
Email: comunicare@cbmanagement.ro
Cuvinte cheie:
swimathon, Radu Andrei Tudor, Elena Voineag, Raluka, Bogdan Stoica, Andrei Stoica, fratii Stoica, reforma educatiei, reforma, CEAE, programa scoalara, incubatorul stiintelor altfel


Comunicat publicat de: Creative Business Management (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Creative Business Management

CreativeBM lanseaza un ghid legislativ pentru organizatorii de evenimente

Ideea a fost conturata de catre echipa de event planning a agentiei care este responsabila si pentru livrarea cursului cu acelasi nume.  Din experienta acestora cu proprietarii de locatii neconventionale dar si din feedback-ul participantilor la cursuri, reprezentantii agentiei au concluzionat ca foarte putini dintre organizatorii de evenimente stiu care sunt obligatiile legale pentru siguranta participantilor. “O majoritate ingrijoratoare de event planneri si locatii de…

Rățuștele ”Rotaract” pornesc într-o nouă cursă în 2017

Cele două ediții anterioare ale proiectului Cursa de Rățuște ”Rotaract” au ajutat la protezarea a 8 copii hipoacuzici. Pentru cea de-a treia ediție, cluburile Rotaract s-au unit și și-au propus să strângă donațiile necesare pentru a le oferi altor 5 copii șansa de a auzi, de a avea o viața cât mai aproape de normal. În România, aproximativ 400 de copiii se nasc în fiecare…

Andreea Bănică devine „Super mamă cu super puteri”

Mai multe vedete autohtone au susținut, timp de trei luni, campania “Super mame cu super puteri” lansată de bloggerul Ela Crăciun. Vedete precum Giulia, Carmen Negoiță sau prezentatorul emisiunii IUmor, Șerban Copoț au fost prezenți la cele trei evenimente ale campaniei și au comunicat cu cele peste 300 de mămici prezente și unui public online care a depășit o jumătate de milion de persoane. Sâmbătă,…

Kelly Freeman, expert internaţional în comunicare, revine la Bucureşti pentru un nou training, pe 6-7 iunie

#Cultura / Educatie #Bucuresti Vizualizari: 106
După 25 de ani de activitate în domeniul comunicării guvernamentale, trainerul Kelly Freeman este o resursă inepuizabilă de exemple despre strategii de comunicare ce au reuşit să schimbe cursul unor business-uri globale. Kelly vine în perioada 6-7 iunie în București pentru a livra un program de comunicare format din două cursuri – Strategic Event Management și Strategii avansate de PR şi Comunicare. Prima ediţie a…
Vezi profilul Creative Business Management