TU CONTEZI PENTRU NOI! AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG, ALĂTURI DE ADOLESCENŢI ŞI DE PĂRINŢI ÎN VACANŢA DE PAŞTE

Evitarea răspândirii consumului de droguri în rândul populaţiei tinere reprezintă principala preocupare a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), dat fiind faptul că sănătatea şi siguranţa adolescenţilor şi tinerilor este extrem de importantă.

Considerăm că familia este factorul determinant în educaţia şi în dezvoltarea armonioasă a unui adolescent. De aceea, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, prin activităţile pe care le desfăşoară, şi-au propus să sprijine părinţii, în vederea oferirii de  modele  pozitive, dezvoltării rolului proactiv al acestora în viaţa copiilor, responsabilizării şi dezvoltării comunicării pentru a creşte influenţa factorilor de protecţie.

În contextul vacanţei de Paște, părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a le oferi un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog transmite tinerilor sub sloganul „Tu contezi pentru noi!, următoarele recomandări:

  • Implică-te în activităţi adecvate vârstei tale. Optează pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber: excursii în natură, sport!
  • Evită persoanele care îți oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului!
  • Refuză să călătorești alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe!
  • Refuză invitaţiile făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a-ți oferi un “chilipir”, în ciuda tentaţiei !
  • Fii puternic! Tentația de a începe sau de a nu începe să consumi droguri este atât de mare încât este dificil să renunți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine!
  • Fii precaut! În momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte grave!

Specialiştii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere ori asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul şi dependența de droguri.

Pentru situaţii deosebite, apelaţi Tel. verde: 0 800 8 700 700 sau adresaţi-vă direct celui mai apropiat Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cele 47 disponibile în întreaga țară și în cele 6 sectoare din municipiul București – www.ana.gov.ro și www.infodrog.ro.

Date de contact:
Nume: COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Cuvinte cheie:
antidrog, sfaturi, recomandari


Comunicat publicat de: Agentia Nationala Antidrog (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Nationala Antidrog

ECHIPE MOBILE SPECIALIZATE ALE AGENŢIEI NAŢIONALE ANTIDROG ASIGURĂ ASISTENŢĂ FEMEILOR GRAVIDE CONSUMATOARE DE DROGURI, AFLATE ÎN MATERNITĂŢI

În acest sens, au fost contactate principalele maternităţi din Bucureşti: Spitalul Cantacuzino, Spitalul  Judeţean Ilfov, Spitalul Sf. Ioan, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Al. Rusescu”, Clinica Polizu, Spitalul Giuleşti, Spitalul Filantropia, în vederea colaborării şi asigurării tratamentului substitutiv cu metadonă femeilor gravide consumatoare de droguri. În cadrul acestui Program de intervenţie rapidă vor fi asigurate următoarele servicii: testarea prezenţei drogurilor, servicii medicale de…

UN NOU STAGIU DE PRACTICĂ LA AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG

Orele de practică se derulează în perioada aprilie – iunie 2017 şi au drept scop furnizarea informaţiilor din domeniul drogurilor către studenţii şi masteranzii practicanţi, în vederea facilitării accesului acestora la un loc de muncă, contribuind, astfel, la participarea crescută pe piața muncii. Pe parcursul desfăşurării stagiului de practică, specialiştii ANA oferă posibilitatea îndeplinirii în condiţii optime şi eficiente a obiectivelor specifice din cadrul procesului…

150 DE PROFESORI ŞI POLIŢIŞTI LOCALI DIN SECTORUL 5, FORMAŢI ÎN DOMENIUL PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI

În vederea extinderii ofertei de formare în rândul comunității locale, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) derulează sesiunile „Formare de bază în domeniul drogurilor”, în perioada ianuarie – iulie a.c. Activitatea este structurată în 10 sesiuni de formare și se adresează unui număr de 250 de beneficiari, angajaţi ai Primăriei și ai Poliției Locale Sector 5, dar şi profesorilor din grădinițele, școlile și liceele sectorului 5 din…

UN NOU PROGRAM TIP CENTRU DE ZI PENTRU CONSUMATORII DE DROGURI

În vederea depăşirii unor situaţii de dificultate, vulnerabilitate şi dependenţă, generatoare de marginalizare sau excluziune socială, Agenţia oferă sprijin de specialitate persoanelor consumatoare de droguri, în scopul menţinerii, refacerii sau dezvoltării capacităţilor individuale, pentru depăşirea unei situaţii de nevoie socială, a creşterii calităţii vieţii şi promovării incluziunii sociale. Astfel, începând cu data de 10 aprilie a acestui an, Agenţia Naţională Antidrog asigură, la nivelul municipiului…

O NOUĂ LINIE DE FINANŢARE PENTRU ORGANIZAŢIILE NEGUVERNAMENTALE CARE DESFĂŞOARĂ ACTIVITĂŢI ANTIDROG

Activităţile sunt prevăzute în cadrul Subprogramului II – ”Promovarea programelor de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri, inclusiv tutun, alcool şi substanţe noi psihoactive, în rândul populaţiei generale”, aferent PIN 2015-2018. Instrucţiunile pentru solicitanţi în forma completă se găsesc pe pagina de internet  www.ana.gov.ro, secțiunea PIN. Data limită pentru depunerea propunerilor este 8 mai 2017, ora 15:00. Perioada de selecție și…
Vezi profilul Agentia Nationala Antidrog