STUDIU: Soferii romani investesc peste 3.000 de lei in pregatirea masinilor pentru iarna

#Auto / Moto #Bucuresti Vizualizari: 102

Anual, mentenanta unei masini ii obliga pe soferi sa scoata din buzunar in jur de 3.000 de lei. Potrivit unui studiu derulat recent, in functie si de modelul masinii, pregatirea autovehicului pentru iarna poate depasi suma de 2.000 de lei.

Iata care sunt responsabilitatile soferului si ce tipuri de cheltuieli suporta pentru a dota masina cu accesoriile auto corespunzatoare:

  • Schimbarea lichidelor. Temperaturile scazute din timpul iernii ridica o serie de probleme soferilor. Acestia trebuie sa se asigure ca schimba toate lichidele masinii, prioritare fiind uleiul si antigelul. Va recomandam sa renuntati la utilizarea apei de la robinet pentru umplerea radiatorului masinii, deoarece aceasta va ingheta si pot aparea fisuri. Folositi, in schimb, antigel de la RevizieShop.ro! Vascozitatea lui este potrivita si nu exista riscul ca acest lichid sa inghete, de aceea este indicate folosirea lui mai ales in timpul anotimpului friguros. Pretul unui bidon cu antigel variaza intre 20 de lei si 100 de lei bucata, in vreme ce un litru de ulei de motor poate costa intre 50-200 de lei.
  • Achizitionarea anvelopelor de iarna. Aceasta nici macar nu mai este o simpla optiune pentru soferi, care, potrivit noului cod rutier, sunt obligati de lege sa faca aceasta modificare. Cauciucurile de vara trebuie inlocuite cu anvelope de iarna, care au o aderenta mai mare la sol si care le asigura soferilor o experienta de condus sigura si confortabila. Totodata, este important sa verificati constant presiunea aerului din anvelope, deoarece daca nu este una optima, acestea pot afecta functionalitatea masinii si pot pune in pericol siguranta voastra si a pasagerilor. In functie de marca, dar si de tipul cauciucului, un set de anvelope de iarna costa in medie de 1000 de lei si poate ajunge usor la pretul de 2.000 de lei.
  • Bateria auto reprezinta una dintre cele mai afectate piese auto in timpul iernii. Din cauza temperaturilor extreme, deseori aceasta inceteaza sa functioneze, iar soferul introduce de 3 ori mai mult curent electric in motorul masinii, pentru ca automobilul sa porneasca. Pentru ca cedeaza de multe ori, bateria risca sa se defecteze complet, iar aceasta trebuie inlocuita. Pretul unei baterii noi variaza intre 300 si 1000 de lei, in functie de locul de unde este achizitionata.
  • Service si reparatii. La service-urile din Capitala, te poate costa intre 50 si 1000 de lei achitarea tarifului de verificare pentru iarna a automobilului. Mai mult decat atat, reparatiile si inlocuirile de piese auto sunt si ele, destul de costisitoare. Iarna creste posibilitatea ca anumite component ale masinii sa se deterioreze si sa aiba nevoie de inlocuire, asadar, cresc si cheltuielile.
  • Accesorii auto pentru iarna. Lasand la o parte motorul si functionarea componentelor interne ale masinii, soferii trebuie sa se asigure ca si exteriorul arata bine si de aceea, ei trebuie sa curate frecvent parbrizul si caroseria. Pentru acest lucru, vor avea nevoie de o serie de accesorii auto speciale pentru iarna, cum ar fi lichidul de curatare a parbrizului (care e musai sa fie anti-inghet), perii si raclete pentru indepartarea straturilor de zapada si gheata, dar si lopeti. In afara de acestea, ei vor trebui sa achizitioneze si cateva accesorii de urgenta. Intrucat exista riscul inzapezirii automobilului, soferii vor face bine sa aiba la indemana un cablu de tractare, lanturi antiderapante, o roata de rezerva, dar si o statie audio pentru semnalarea problemei. Procurarea tuturor acestor accesorii adauga costuri suplimentare consistente la sumele deja investite.

Fara toate aceste schimbari, soferii pot circula in conditii meteorologice precare, cu mentiunea ca se vor expune unor pericole iminente. De aceea, este mai mult decat necesar ca ei sa suporte toate aceste cheltuieli, deoarece sunt in favoarea propriei sigurante.Cuvinte cheie:
antigel, antigel pret, antigel online


Comunicat publicat de: Aserti (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social #Bucuresti Vizualizari: 76
Copii de pana la doi ani obisnuiesc sa se teama de zgomote puternice, persoane straine si obiecte de dimensiuni mari, in timp ce prescolarii (3-6 ani) intalnesc fobii precum personaje imaginare, dormitul fara parinti si fulgere, iar copii intre 7 si 16 ani au deseori fobii legate de moare, furtuni, cutremuri si inundatii. Printre cele mai intalnite fobii ale copiilor sunt cele legate de intuneric,…

Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social #Bucuresti Vizualizari: 62
Spalatul rufelor a devenit un fleac Femeile spalau rufele de mana, folosind detergenti si sapunuri facute in casa. Acum, exista masini de spalat rufe incorporabile cum sunt cele de AICI, la care se adauga detergenti cumparati de-a gata si care spala in mod automat si parfumeaza extraordinar de bine. In plus, a spala rufele nu mai este o munca, ci mai degraba o gestionare a rufelor…

Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Pentru ca o ferma sa fie profitabila, trebuie ca aceasta sa fie dotata cu echipamentul necesar, iar fermierii sa fie capabili sa acopere toate cheltuielile. Din pacate, conceperea si intretinerea unei ferme presupun investitii enorme, pe care nu si le permit toti tinerii pasionati de agricultura. Utilajele si echipamentele agricole sunt scumpe Pentru a asigura bunul mers al afacerii, fermierii au nevoie de echipamente si…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Trei luni trec repede pana la inceperea sezonului estival. Incepand de acum, se fac planuri privind concediul, vacanta, sejurul si adaptarea garderobei la noile provocari meteorologice. Caldura nu trebuie sa sufoce pe nimeni, de aceea atat imbracamintea cat si incaltamintea trebuie sa permita pielii sa respire. Doamnele si domnisoarele au avantajul de a purta sandale cu toc, care sa inlocuiasca pantofii cu toc atat de…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social #Bucuresti Vizualizari: 172
Tot mai multi tineri isi completeaza tinutele cu o pereche de tenisi, indiferent de locul unde urmeaza sa mearga. Astfel, conform unui sondaj recent, tinerii opteaza pentru tenisi cand merg la scoala, la cursuri, la cumparaturi si chiar la job. Motivul lor principal pentru care prefera tenisii oricarei alte perechi de incaltaminte este usor de inteles pentru orice persoana care are o astfel de pereche:…
Vezi profilul Aserti