Sistemele de incalzire in pardoseala electrica - caracteristici, costuri, montaj

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 70

O metoda tot mai apreciata de romani, care ajuta la cresterea gradului de confort al locuintei este cea de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala electrica. Multi consumatori au adoptat acest sistem din pricina costurilor reduse si a confortului sporit pe care il asigura.

In prezent pe piata din Romania sunt prezente trei tipuri se sisteme de incalzire in pardoseala:

  1. Sistem de incalzire in pardoseala cu cablu electric incalzitor. Aceasta metoda este folosita, cu precadere, cand poate fi turanata sapa, iar cablul incalzitor este integrat in aceasta.
  2. Sistemul de incalzire electric in pardoseala cu covoras incalzitor. Acesta poate fi implementat cand in incapere nu se toarna sapa. Specialistii recomanda fixarea covorasului incalzitor direct in adezivul care fixeaza placile de gresie. Covorasul incalzitor este de obicei format din cablu subtire dispus pe material cu supafete variabile.
  3. Sistemul de incalzire in pardoseala electrica cu placi. Acest sistem presupune montarea cablului incalzitor intr-o pasta speciala, peste care se monteaza direct placa de gresie sau parchet. Acest tip de incalzire poate fi implementat pe suprafete extinse.

Avantajele sistemului de incalzire in perdosela electrica

Primul si cel mai mare avantaj al acestui sistem de incalzire il reprezinta economia de spatiu. Pentru ca sunt montate direct in podea nu ocupa spatiu, deci fiecare centimetru din locuinta poate fi usor valorificat.

Un alt avantaj al acestui sistem care asigura confort termic, este de natura esterica. Incalzirea in pardoseala este invizibila! Acest aspect aduce un plus eleganta incaperii, oferind mai multe optiuni pentru decorare.

Sistemul de incalzire in podea poate fi montat pe orice tip de finisaj, poate fi incadrat in sapa sau in adezivul pentru gresie, poate incalzi podelele din placi ceramice sau din lemn.  Un alt beneficiu de care se bucura pentru acesta metoda de incalzire este distribuirea uniforma a caldurii pe toata suprafata camerei. Si faptul ca podeaua este permanent  incalzita, ofera un grad sporit de confort, pentru ca picioarele sunt cele mai afectate, de temperaturile scazute, acest mod de incalzire este cel mai bine resimtit de organism.

Un alt avantaj al sistemeului de incalzire pardoseala este ca pot fi realizate economii banesti importante. Acest sistem permite controlul temperaturii, astfel ca factura la energie electrica nu este incarcata.

Reguli ce trebuie respectate pentru ca sistemul de incalzire pardoseala sa fie eficient

Specialistii recomanda ca sistemul de incalzire pardoseala electrica, sa nu fie montat in zonele in care sunt asezate piese de mobilier fara picioare. Acest detaliu trebuie respectat pentru a se evita acumularea de caldura, care poate duce la distrugerea caburilor incalzitoare.

Persoanele care instaleaza sistemul de incalzire in podea trebuie sa acorde o atentie deosebita la distanta cablurilor de incalzire. Acestea trebuie sa fie echidistante pentru a distribui caldura uniform.

Termostatele trebuie inserate pe pereti care nu se afla sub actiunea directa a soarelui. Acestea trebuie inserate pe pereti interiori, care nu au alta sursa de incalzire. Pentru ca sistemul sa fie cat mai eficient, specialistii recomanda montarea corecta a termostatului. Pentru a beneficia de eficienta maxima a sistemului de incalzire, specialistii recomanda ca odata cu montarea cablurilor de incalzire sa se realizeze si operatiuni de izolare termica a locuintei, in acest fel se evita pierderile de caldura.



Cuvinte cheie:
sistem de incalzire in pardoseala


Comunicat publicat de: Agentia Rocadia (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Agentia Rocadia

Tipuri de unelte specializate ce pot fi inchiriate in constructii

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 63
O solutie la indemana si avantajoasa din punct de vedere financiar poate fi colaborarea cu o firma care ofera scule de inchiriat. Companiile specializate pe astfel de servicii ofera impreuna cu uneltele si servicii de transport si instructiuni de manevrare si manipulare a instrumentelor. Astfel de firme inchiriaza unelte esentiale in desfasurarea operatiunilor complexe de fixare si crestere a rezistentei fundatiei. Compactorul, este un utilaj…

Serviciile de taiere beton care iti pot usura sarcinile de constructie sau reamenajare a locuintei

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 62
Operatiunile care necesita utilizarea de ustensile specializate, precum carote diamantate sunt cele de realizare gaura hota, perforare beton, taiere beton, decupaje beton, s.a. Operatiuni de gaurire beton. Aceste servicii trebuie luate in considerare cand montati instalatii termice, cand trebuie sa fixati reteaua de canalizare sau pentru a realiza gauri de ventilatie. Firmele specializate utilizeaza unelte de ultima generatie astfel si tehnologie de carotare diamantata, astfel…

Sepci Trucker cu plasa si celebritatile

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 105
Daca nu simtiti ca sunteti tipul de persoana care ar fi confortabila cu o sapca cu cozoroc drept, nu va faceti griji. Ca si perechea preferata de blugi, sau tricoul preferat, sapca cu cozoroc curbat este un clasic care nu se lasa inlocuit. Iar dintre tipurile de sepci cu cozoroc curbat, sepcile trucker cu plasa si-au castigat de mult popularitatea. Acest stil a aparut in…

Steroizi-originali.com, un nou magazin online

Web design si functionalitate Site-ul este unul destul de simplu si se axeaza in mare parte pe culorile Alb, Negru si Portocaliu cu text negru. Chiar daca la prima vedere ar parea niste culori sumbre, imaginile prezente in fiecare pagina ii dau site-ului o vitalitate aparte. Prima pagina este compusa din meniul principal in partea de sus, un slider cu imagini sugestive pentru fiecare categorie…

Fonic Events, in pasi de dans pentru cel mai important eveniment din viata

#Divertisment #Bucuresti Vizualizari: 187
Muzica este unul dintre detaliile importante care transforma petrecerea de nunta, care aduce bucurie invitatilor si care ofera atmosfera inedita specifica acestui eveniment. Alegerea band-ului care se ocupa cu distrarea invitatilor nu este un lucru tocmai usor, pentru ca muzica si melodiile interpretate trebuie sa ii multumeasca pe toti participantii. Ce trebuie sa nu ii lipseasca formatiei de nunta Band-ul pe care il alegi trebuie…
Vezi profilul Agentia Rocadia