Sfaturi de la Mesteru Manole despre plasa sudata

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 59

Astazi, Mesteru Manole va prezinta o serie de sfaturi legate de plasa sudata. Cum trebuie aceasta depozitata, transportata, utilizata si asa mai departe pentru a fi materialul de care aveti nevoie in proiectele dumneavoastra.

Inainte de a o utiliza, plasa sudata trebuie sa fie verificata cu atentie. Daca prezinta anumite degradari sau deformari peste limitele recomandate de Mesteru Manole plasa sudata nut rebuie sa fie utilizata. De asemenea, inainte de folosirea propriu-zisa, aceasta trebuie curatata de eventualele semne de murdarie, grasime, rugima, vopsea etc.

Cum se transporta in mod corect plasa sudata?

Legat de transport plasei sudate, Mesteru Manole ne spune ca pe parcursul, plasa sudata nu trebuie sufere deformari si degradari de la depozit si pana in santier. Astfel, pentru a preveni aceste lucruri, trebuie sa asezati cu grija plasa sudata in masina cu care aceasta va fi transportata, urmand ca apoi sa fie descarcata cu aceeasi grija. De asemenea, este indicat ca aceasta sa fie transportata in pozitie verticala si nu orizontala pentru a preveni indoiturile.

Plasa sudata nu trebuie depozitata pe pamant

Plasa sudata trebuie sa fie depozitata cat mai aproape de locul in care aceasta va fi utilizata, pentru a reduce cat mai mult posibil numarul de manipulari, astfel eliminandu-se riscul de deformare al acesteia.

Foarte important de retinut este faptul ca plasa sudata pe care o gasiti pe mesterumanole.ro nu trebuie sa fie depozitata direct pe pamant pentru ca va rugini. Mai mult decat atat, pentru a evita murdarirea si coordarea acestui material, nu trebuie, de asemenea, sa il asezati direct pe pamant. Plasa sudata trebuie sa fie depozitata pe paleti din lemn sau pe o suprafata betonata.

Atunci cand este depozitata aceasta trebuie sa fie asezata de fiecare data pe orizontala, asezarea sa pe verticala trebuie efectuata doar atunci cand aceasta este unica posibilitate.

Exista doua varianta de betonare a plasei sudate

In general, in functie de cerintele inginerului structurist, plasa sudata fie se poate prinde direct pe zidul ce urmeaza sa fie armat, utilizand dibluri speciale ce sunt introduse in zid, fie se departeaza de acesta utilizand distantieri din plastic, pentru a putea permite adaugarea stratului de beton
In ambele variante, inainte de inceperea procesului de betonare, zidul trebuie udat din abundenta, in cateva reprize. Betonarea trebuie efectuata de jos in sus executandu-se continuu si uniform pana la terminarea procesului.

Plasa sudata se indoaie respectand o regula importanta

Este o regula simpla ce trebuie respectata la procesul de indoire, nodurile plasei sudate trebuie intotdeauna sa se regaseasca pe partea interioara a indoiturii si in afara zonei curbe.
Atunci cand este necesara indoirea, trebuie sa se urmareasca ca distanta dintre sectiunea respectiva, in care va incepe indoitura si axul nodului cel mai apropiat sa fie de minimum 2,5 x D, unde D este diametrul barelor de rezistenta.
Exista si o derogare de la aceasta regula ce se aplica doar in cazul barelor plasei sudate care au diametrul de cel mult 8 mm. In acest caz, aceasta poate fi indoita cu nodurile la exterior si nu mai trebuie sa se tina cont de regula de mai sus, dar trebuie respectata conditia ca raza de curbura sa fie de cel putin 3 x D.

plasa sudata

Astfel, acum stiti ce reguli trebuie sa respectati atunci cand doriti sa utilizati plasa sudata in cele mai bune conditii!

Date de contact:
Nume: Mesteru Manole
Functie: Mesteru Manole
Email: office@mesterumanole.ro
Telefon: 0741 238 406


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
plasa sudata


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Ce inseamna si la ce folosesc niste cursuri de marketing online?

Orice companie care nu se afla in online, nu exista, iar pentru acesta, cine se ocupa de acel business trebuie sa faca niste cursuri de marketing online pentru a invata lucrurile de actualitate. Este o afirmatie dura, insa este cat se poate de reala intr-o lume in care mediul online a devenit din ce in ce mai cuprinzator, in special in zona promovarii si a…

Procesul de recuperare date HDD si siguranta oferita de un backup date

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 59
Necesitatea procesului de recuperare date HDD este un aspect ce nu are nevoie de niciun fel de motivare. Atat in domeniul privat, cat si in cel public, fie care vorbim de companii sau persoane fizice, pierderea de date are loc foarte des, in special din cauza absentei unui backup date. Este, desigur, un obicei pe care foarte putini oameni il au, cu atat mai mult…

Utilizand sporturi led va veti bucura de o serie de beneficii importante

Dupa cum spune si titlul daca alegeti sa utilizati sporturi led pentru a va ilumina diverse spatii, va veti bucura de o serie de beneficii pe care acestea le ofera. Noua tehnologie cu led pe care o utilizeaza si spoturile led, are o serie de calitati foarte importante din mai multe puncte de vedere. Cateva lucruri despre aceste sporturi led Spoturile led sunt una dintre…

Casa de expeditii detine un rol extrem de important in comert

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 92
Dupa cum spune si titlul o casa de expeditii detine o parte extrem de importanta in domeniul comertului si in special in activitatile de transport. Casa de expeditii este practic intermediarul pentru livrarea marfurilor si buna desfasurarea a comertului. Practic, aceasta are rol de a gestiona in cel mai bun mod atat cererile, cat si ofertele cu privire la marfuri astfel incat aceasta va oferi…

Tabla neagra striata si rezistenta la intemperii

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 99
Tabla neagra striata este un tip de material metalic cu o utilizare foarte specifica. Fiind foarte robusta, creata special ca sa reziste la intemperii, tabla neagra striata este destinata uzului in realizarea scarilor si cailor de acces, cu precadere in zone in care exista un real pericol de alunecare, pe care il poate preveni multumita texturii speciale, proeminente, pe care o are. Detalii tehnice pentru…
Vezi profilul Suits Advertising