RED-ALERT – proiect finantat de Comisia Europeana, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 50

90% din activitatea terorista de pe internet se desfasoara prin intermediul site-urilor de socializare

RED-Alert este un proiect de cercetare – dezvoltare si inovare, finantat prin programul Orizont 2020 al Comisiei Europene. Obiectivul proiectului consta in dezvoltarea de noi instrumente de analiza si monitorizare online in scopul combaterii terorismului.

Se estimeaza ca, in prezent, 90% din activitatea terorista in mediul online se desfasoara prin intermediul site-urilor de socializare.

Grupurile teroriste si extremiste folosesc mediile online pentru scopuri diverse, precum razboi psihologic, propaganda, strangere de fonduri, recrutare, mobilizare, schimb de informatii, planificare, coordonare, manipulare de date si dezinformare, cu consecinte dramatice pentru cetatenii europeni: indivizii radicalizati sunt responsabili pentru peste 40 de atacuri teroriste din 2015 si pana acum.

Asa cum s-a observat, in ultimii ani, canalele de comunicare online si social media au devenit principalele instrumente prin care grupurile teroriste ajung la indivizii vulnerabili si ii determina sa treaca la actiune.

In acest context, solutia RED-Alert va permite institutiilor de aplicare a legii sa desfasoare actiuni coordonate in timp real la nivel european, asigurand in acelasi timp si confidentialitatea datelor cetatenilor”, declara Monica Florea, directorul departamentului de Proiecte Europene din cadrul SIVECO Romania, care este managerul proiectului RED-Alert.

Furnizorii de social media sunt hotarati sa lupte impotriva propagandei teroriste, dar recunosc ca nu exista un instrument specific pentru identificarea continutului legat de activitati cu caracter terorist de pe internet, ceea ce ii face sa se bazeze pe instrumente de combatere a spam-ului, raportari din partea unor utilizatori si analiza umana in detectarea acelor conturi care promoveaza terorismul.

RED-Alert va recurge la puterea inteligentei artificiale pentru a detecta continutul asociat activitatilor teroriste, bazandu-se pe o combinatie unica de tehnologii, precum procesarea limbajului natural, analiza semantica la nivelul media, analiza retelelor sociale si analiza evenimentelor complexe.

Abordarea din cadrul proiectului RED-Alert presupune mult mai mult decat o simpla analiza semantica. Solutia generata de RED-Alert va fi capabila sa proceseze volume uriase de date nestructurate, precum postari din social media, pentru a identifica relatiile relevante in contextul unor potentiale amenintari”, explica Jennifer Woodard, CEO al Insikt Intelligence.

RED-Alert se bazeaza in lupta contra terorismului pe cele mai bune resurse de cercetare si inovare europene, reunite intr-un consortiu de 16 organizatii din 8 tari, intre care 6 institutii de aplicare a legii, sub indrumarea unor experti de renume (cum ar fi membrii Europol) in calitate de consilieri externi.

SIVECO Romania este coordonator al proiectului la nivel european.

Partenerii din proiect sunt:

 1. Information Catalyst for Enterprise Limited (UK)
 2. Insikt Intelligence (Spania)
 3. Intuview Ltd (Israel)
 4. Maven Seven Solutions Zrt (Ungaria)
 5. Malta IT Law Association (Malta)
 6. International Institute for Counter-Terrorism (Israel)
 7. Eötvös Loránd University (Ungaria)
 8. City University London (UK)
 9. Birmingham City University (UK)
 10. Special Operations (SO15) Counter-Terrorist Command (UK)
 11. Centre de lutte Contre les Criminalités Numériques (Franta)
 12. Serviciul de Paza si Protectie (Romania)
 13. Ministry of Public Security Israel National Police (Israel)
 14. Guardia Civil (Spania)
 15. The State Protection and Guard Service (Republica Moldova)

Proiectul incepe in iunie 2017 si va dura 3 ani. 

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Date de contact:
Nume: Biroul de presa
Email: marketing@siveco.ro
Telefon: 021.302.33.00


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
siveco, proiecte europene, cercetare dezvoltare, tehnologie, it, software, aplicatii, comisia europeana, retele sociale, online


Comunicat publicat de: SIVECO Romania (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de SIVECO Romania

10 ani de soft SIVECO pentru APIA

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 30
SIVECO Romania aniverseaza 10 ani de la crearea si implementarea sistemului informatic pentru APIA prin care s-au distribuit peste 17 miliarde de euro pentru peste 2 milioane de fermieri inregistrati in sistem, in perioada 2007-2017.   “Cei 5.000 de functionari APIA merita respect pentru gradul de absorbtie a fondurilor din agricultura, iar noi ne mandrim ca soft-ul nostru a facut posibila munca dansilor. Suntem in…

NEWTON aduce inovatie si tehnologie in scolile speciale

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 43
Emil are 12 ani si, desi intelege continutul lectiilor, are dificultati mari la scriere. Ii e greu sa ia notite, iar testele scrise sunt un obstacol aproape de netrecut. Dar de data aceasta, dupa lectia de fizica, a fost laudat de profesoara pentru rezultatul foarte bun la test si pentru raspunsurile excelente la lectia despre vaporizarea si condensarea apei. Este una dintre putinele dati cand…

Wand.education: Revolutia creata de SIVECO in domeniul lectiilor interactive

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 62
Specialistii SIVECO, pasionati de tehnologie si educatie, au dezvoltat un software educational online, Wand.education, accesibil la https://wand.education, care ofera profesorilor intregul suport necesar pentru crearea unui continut educational interactiv de calitate, intr-un mod simplu si rapid. Wand.education inlocuieste lectiile clasice, care nu tin cont de competentele fiecarui elev in parte, cu metode de predare interactive, lectii captivante si instrumente care permit monitorizarea continua si eficienta a…

INOVAGRIA, aplicatia performanta a SIVECO pentru gestiunea eficienta a fermelor

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 64
Acum exista solutii tehnice menite sa ii sprijine pe fermierii romani sa creasca profitabilitatea exploatatiilor agricole. O ferma moderna, cu profitabilitate crescuta, implica nu doar prezenta pe teren, resurse si munca fizica, ci si multa munca administrativa, cea din urma dovedindu-se, adesea, mult mai dificil de gestionat. Luand in calcul aceste aspecte si bazandu-se pe experienta de peste 10 ani pe care o au in…

LetItFlow - un proiect european de cercetare care sustine prelungirea activitatii profesionale a personalului medical de peste 50 de ani

#IT&C #Bucuresti Vizualizari: 92
Echipa de medici si asistente din cadrul Sectiei de Neurologie Clinica Generala a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a participat recent la cea de-a VIII-a editie a Conferintei Stiintifice „Ingrijiri medicale centrate pe pacient – Asistentii medicali si moasele, profesionistii care pot face diferenta”, organizata de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), Bucuresti. Echipa medicala implicata in implementarea proiectului este…
Vezi profilul SIVECO Romania