Q test SA si protectia muncii

#Resurse Umane #Bucuresti Vizualizari: 118

Exista anumite reglementari legislative in privinta SSM, pe care orice agent economic trebuie sa le respecte; HG 1425/2006, privind Normele Metodologice de aplicare ale legii 319/2006, Legea sanatatii si securitatii in munca

Exista anumite reglementari legislative in privinta SSM, pe care orice agent economic trebuie sa le respecte; HG 1425/2006, privind Normele Metodologice de aplicare ale legii 319/2006, Legea sanatatii si securitatii in munca, specifica in mod clar care sunt acestea, in legatura cu protectia muncii. Agentii economici au doua modalitati de aplicare a acestor prevederi in mod corect.
O prima cale ar fi angajarea unei persoane, in cadrul unitatii, persona ce detine competente si certificari in domeniul SSM, sau, in cazul unitatilor mai mari si cu probleme mai elaborate de protectia muncii, organizarea unor departamente care sa supervizeze respectarea prevederilor legale.
O a doua modalitate, uneori mult mai avantajoasa, mai ales din punctual de vedere al costurilor, este externalizarea acestui serviciu, prin contractarea unei firme care sa se ocupe de punerea in aplicrea si respectarea reglementarilor privind prevenirea si protectia in munca.
Indiferent ca se apeleaza a o firma specializata sau la o persoana ce destine competente si atestate in domeniul SSM, reglementarile ce trebuie implementate sunt aceleasi, binenteles, in functie de specificul activitatii fiecarui agent economic in parte: identificarea si evaluarea pericolelor, elaborarea sau, dupa caz, actualizarea anuala a planurilor de prevenire si protective a muncii, elaborarea propriilor reguli in domeniul SSM, stabilirea atributiilor si raspunderilor in domeniul SSM pentru fiecare post in parte, in cadrul unitatii, verificare periodica a cunosterii, implementarii si respectarii prevederilor SSM de catre toti angajatii, intocmirea de ctre angaatori a documentatiilor tehnice (prin intermediul unui specialist SSM), a temeticilor si planurilor de instruire la nivelul unitatii, etc.
Exista anumite activitati profesionle pentru care este necesara autorizarea in scopul exercitatii; pentru aceste pozitii este necesara o evident scrisa, clara. Acelasi lucru este valabil si pentru pozitiile care impun examene medicale special sau, la recomandarea medicului de medicina a muncii, necesita o testare suplimentara prin examene psihologice periodice sau testarea periodica a aptitudinilor fizice si psihice.
Specialistul SSM are rolul de a verifica functionalitatea dispozitivelor destinte protectiei muncii: alarme, semnalizare de urgenta, sisteme de siguranta, etc.
Interventia prompta in situatii de urgenta este, de asemenea, un domeniul de expertiza al specialistului SSM, care are obligatia contractuala de a furniza consultanta pentru instruirea, initiala si apoi periodica, a tuturor angajatilor in acest sens, precum si in privinta dotarii cu mijloace adecvate, omologate, de stingere a incendiilor.
Pentru implementarea in bune conditii a prevederilor legale in domeniul protectiei muncii, va invitam sa va adresti cu incredere specialistului SSM.

Date de contact:
Nume: Dragos Codreanu
Functie: Administrator
Email: office@qtest.ro
Telefon: 0728964106


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
protectia muncii, ssm


Comunicat publicat de: PFA Ticuleanu Alexandru (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de PFA Ticuleanu Alexandru

Bijuterii pietre semipretioase de la Belladonna

#Afaceri / Comert Online #Cluj Vizualizari: 116
Piata de vanzari bijuterii online se dezvolta din ce in ce mai mult in ultima perioada, pe masura ce o parte insemnata din business-uri migreaza spre aceasta forma de comercializare. Multe concepte deosebite, pe care clientul le poate studia in voie, in fotografiile de prezentare, se succed pe paginile website-urilor specific, incantand privirea. Accesorizarea tinutelor nu este un moft, mai ales in anumite ocazii, profesionale…

Certificat energetic o necesitate

La vanzarea unui imobil se intocmeste certificatul de performanta energetica in conformitate cu legile din Romania in vigoare, nu se mai poate vinde un imobil fara a avea acest document, adica certificat energetic. Chiar daca vorbim despre inchiriere sau vanzare-cumparare, persoana care detine imobilul este obligat sa aiba acest document, iar in acest fel imobilul este incadrat intr-o categorie de performanta energetica. Noi va putem…

SEO in 2017 pentru Google

#Arhitectura / Design #Iasi Vizualizari: 226
Probabil ca, la fel ca si in anii anteriori, si in 2017 trebuie sa ne asteptam la noutati in ceea ce priveste modalitatile de implementare a campaniilor de servicii seo. Daca avem noroc, poate vor fi doar update-uri ale schimbarilor mai vechi, avand in vedere ca deja Google a impus o anume linie in domeniu. Oricum, sunt inca multi care nu si-au revenit pe deplin…

Piata de call center in Romania o oportunitate foarte mare

Ce reprezinta call center-ul la noi? Avem o piata activa in domeniu operator call center in Romania in special Bucuresti cu un potential urias de crestere de la an la an. Acest lucru este influentat, in primul rand, de maturizarea pietei, atat cererea cat si oferta. In legatura cu cererea in zona Bucuresti-ului sunt foarte multe companii care au inteles ca trebuie sa externalizeze serviciile…
Vezi profilul PFA Ticuleanu Alexandru