Primele studii din 2017 atesta eficienta tigarii electronice

#Stiinta & Cercetare #Bucuresti Vizualizari: 158

Tot mai multi fumatori incearca, din curiozitate, o tigara electronica, iar dupa ce ii constata beneficiile, aleg sa renunte la fumat cu ajutorul ei. Lansata inca din 2003 de chinezul Hon Lik, acest gadget care functioneaza cu elichide, a ajutat sute de mii de oameni la nivel mondial sa renunte la viciul ce provoaca peste 10.000 de decese, doar in Europa.

Centrul pentru Cercetarea Consumului Substantelor (CSUR) din Scotia a condus un studiu la care au participat 100 fumatori cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani. Concluziile studiului au relevat faptul ca, in ciuda parerilor nefondate stiintific, tinerii stiu sa faca diferenta intre tigara electronica si tigarile clasice, iar nefumatorii care sunt expusi la tigara electronica (fara a fi utilizatori) nu prezinta riscul de a fi tentati sa incerce tigari clasice.

CSUR, un centru de cercetare din Glasgow, Scotia, este specializat in studii legate de consumul substantelor. Studiul de fata a fost unul calitativ, constand in interviuri avansate cu participantii, care au concluzionat ca 96% din subiecti au putut face o distinctie clara intre tigara electronica si tigarile clasice. Desi majoritatea nu au prezentat vreun interes fata de tigara electronica, acestia au vazut-o exclusiv ca pe o alternativa la fumat si, nicidecum, ca pe o cale catre acesta.

In plus, atunci cand observau persoane care utilizeaza tigara electronica in public, acestia nu s-au simtit tentati sa incerce sa fumeze, ci mai mult, au sustinut ca tigara electronica face ca tigarile clasice sa para mai neatractive.

In timp ce 38% din participantii studiului au afirmat ca nu s-au simtit tentati sa incerce tigara electronica doar vazandu-i pe altii vapand in public, 61% dintre respondenti au sustinut ca s-au simtit tentati sa o incerce, in timp ce numai o treime din acest procent au si incercat sa vapeze efectiv, fara a deveni ulterior utilizatori de tigara electronica.

Acest studiu demonstreaza faptul ca, desi in zilele noastre vapatul este considerat ceva normal, consumul de tigara electronica nu pune in niciun fel fumatul de tigari clasice intr-o lumina pozitiva, confirmand inca o data ca institutiile responsabile cu reglementarea tigarii electronice sunt absurde atunci cand afirma ca aceasta ar fi o cale catre fumatul traditional.

Concluziile studiului sunt certe: tigara electronica face ca fumatul sa para mai putin tentant pentru nefumatori. Desi cercetarile continua, este cat se poate de clar ca oamenii stiu sa faca diferenta intre vapat si fumat. Daca institutiile ce reglementeaza tigara electronica vor continua sa o puna in mod nejustificat intr-o lumina proasta, exista riscul ca oamenii sa inceapa sa puna semnul echivalentei intre tigara electronica si tigara clasica.

Tigara electronica ajuta la controlul apetitului alimentar si la limitarea cresterii in greutate, conform unui articol publicat in jurnalul Nicotine & Tobacco Research. Linda Bauld, profesor in cadrul Universitatii Stirling si director general adjunct la „UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies” sustine ca nicotina din tigari este cea care ii face pe fumatori mai putin predispusi sa manance in exces si a sugerat ca tigarile electronice care contin nicotina, pot ajuta la prevenirea supraalimentarii dupa ce acestia se lasa de fumat.

„Cresterea in greutate ii opreste pe multi fumatori sa se lase, asa ca trebuie sa cautam moduri alternative de a-i ajuta sa-si controleze greutatea si, in acelasi timp, sa fie indepartate riscurile asociate tutunului’”, completeaza Linda Bauld.

Este deja cunoscut faptul ca tigarile electronice sunt o alternativa la fumat cu riscuri scazute, insa unii dintre ei pun la indoiala siguranta acestora pe termen lung si subliniaza ca nu sunt in totalitate lipsite de riscuri. Bauld a precizat, insa, ca „pentru fumatori, beneficiile tigarilor electronice depasesc riscurile”.

Printre cele mai notorii persoane care sustin in mod nefondat ca tigara electronica este o cale catre fumatul clasic, se numara Vivek Murthy, Surgeon General al S.U.A. Aceste concluzii nerealiste au contribuit in mod negativ la nivelul de sanatate al persoanelor care au fost descurajate sa incerce un produs precum tigara electronica, dovedita stiintific ca fiind cu 95% mai sigura pentru sanatate decat tigarile clasice. Tari mai progresiste din acest punct de vedere, precum Marea Britanie, au tinut cont de cercetarile valide facute de-a lungul timpului, aceasta inregistrand in prezent cel mai mic numar de fumatori din istoria sa.

In plus, o tigara electronica este mult mai sanatoasa, prin faptul ca se produc vapori non-toxici, pentru ca este mai putin costisitoare in comparatie cu tigarile clasice si poate fi folosita in spatiile inchise, fara ca mirosul sa deranjeze.

Alte beneficii pentru care tigara electronica Vipercig este o alegere potrivita si pentru tine

In primul rand, ne vom referi la sanatate, apoi la bani. Tigarile electronice au grija de inima ta, doar cu conditia ca ele sa fie de calitate. Spre exemplu, Vipercig a fost testata si s-a demonstrat clinic faptul ca respecta atat normele de calitate si siguranta, dar ajuta si la prevenirea bolilor de inima, cauzate de cristalele de colesterol care se depun pe artere. Plus ca reduce si tensiune sistolica la persoanele cu probleme, cu pana la 50%, la fel ca si riscul de infarct miocardic, accident vascular si cerebral, precum si alte boli respiratorii.

Iar acum ajungem unde te doare – la buzunar. Alegand o tigara electronica Vipercig faci o investitie initiala, de cateva sute de lei (pentru achizitionarea propriu-zisa a tigarii electronice), apoi cheltui doar o suma moderata pentru consumabile si accesorii.

Iar viata ta sociala va fi cu mult imbunatatita. In primul rand, pentru ca nu va mai trebui sa iesi din incaperi pentru a-ti satisface viciul si vei avea o respiratie mai proaspata, fara dinti ingalbeniti. Toata lumea va vrea sa stie care este secretul tau.

Nume: Vipercig
Functie: magazin online de tigari electronice
Email: vipercig@yahoo.ro
Telefon: 0722508666