Primarul Dan Tudorache propune soluții moderne pentru gestionarea deșeurilor în Sectorul 1

Primarul Dan Tudorache a pus în dezbatere, în ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 1, Strategia de dezvoltare și funcționare a Serviciului Public de Salubrizare. Documentul lansat astăzi adaptează nevoile urgente ale Sectorului 1 la Strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei și este în deplin acord cu directivele Comisiei Europene precum și cu legislația națională în domeniul protecției mediului.

Din grijă pentru mediu și pentru sănătatea locuitorilor, în Sectorul 1 va fi pus în practică un proiect pilot de gestionare a deșeurilor. Astfel, va fi creat un serviciu public de salubrizare performant, pentru ca această zonă să devină un model de bune practici în domeniul selectării și tratării deșeurilor din oraș. Menționăm că Sectorul 1 se confruntă, în prezent, cu grave probleme de mediu generate de ineficiența sistemului de gestionare a deșeurilor.

Primarul Dan Tudorache propune Consiliului Local investiții într-un sistem eficient de colectare selectivă precum și soluții moderne pentru tratarea gunoiului. În plus, urmând modelul vest – european, deșeurile menajere vor fi tratate, pentru ca la groapă să fie depus doar materialul INERT, care nu poluează aerul capitalei.

În Sectorul 1, persoanele fizice nu plătesc ridicarea gunoiului menajer. Pentru a menține această facilitate și pe viitor trebuie să gestionăm eficient toate deșeurile. De aceea, am supus dezbaterii Consiliului Local un document cadru prin care ne asumăm implementarea unui sistem performant de colectare selectivă și tratare a gunoiului. Ne dorim ca în maxim doi ani să depozităm la gropile de gunoi doar materiale care nu miros și nu poluează aerul Bucureștiului. Totul pentru ca în Sectorul 1 să eliminăm poluarea și să creștem standardul de viață al locuitorilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectivele generale ale  documentului supus dezbaterii:

  • Îmbunătăţirea standardului de viaţă și eliminarea mirosurilor de la groapa de gunoi;
  • Promovarea calităţii şi eficienţei serviciului de salubrizare;
  • Gestionarea serviciului de salubrizare pe criterii de transparență, competitivitate și eficiență;
  • Protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei;
  • Adoptarea normelor locale referitoare la organizarea şi funcţionarea serviciului de salubrizare;
  • Respectarea legislației europene și a celei naționale referitoare la protecţia mediului.

Informații Utile

La data de 28.04.2015, Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat Hotărârea nr. 82 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Capitală.

Strategia de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti are la bază principiul „Poluatorul plătește” și are ca scop “stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București în perioada 2014-2030”.

Consiliul General al Municipiului București stabilește și reglementează modalitățile de gestionare a salubrizării la nivel de municipiu, cu impact implicit asupra reglementărilor aferente la nivel de sector.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autorităţile deliberative ale Sectoarelor Municipiului Bucureşti sunt obligate să respecte strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei, aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și InformaticăCuvinte cheie:
mediu, Dan Tudorache, Primaria Sector 1


Comunicat publicat de: Primăria Sectorului 1 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Primăria Sectorului 1

Complexul Multifuncțional Caraiman oferă testare gratuită pentru depistarea virusurilor hepatice B și C

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 128
Aceste teste gratuite fac parte din Campania “Prioritate pentru viață” inițiată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Testarea se va face în zilele de marți și joi, între orele 08:30 și 11:00 la sediul Complexului Caraiman, din strada Caraiman nr.33 A. Persoanele interesate pot suna pentru informații suplimentare și programări la numărul de telefon 021/224.40.73 Tratamente stomatologice gratuite pentru copii și tineri Totodată,…

Sectorul 1 cere Agenției de Mediu închiderea celulelor 1-5 de la groapa de gunoi Iridex

Agenția urmează să prelungească Autorizația Integrată de Mediu pentru Iridex care prevede o capacitate totală a depozitului de 4.500.000 metri cubi de deșeuri depozitate. În prezent sunt opt celule de depozitare dintre care doar trei mai sunt active. Celulele 1-5 sunt pline, fiind depozitate până la această oră 3.850.000 metri cubi de deșeuri. “Groapa Iridex are opt celule, dintre care cinci sunt pline și poluează…

În creșe și grădinițe se schimbă sistemul de educație, după modelul danez

Prin proiectul aprobat de Consiliul Local Sector 1 toate creșele și grădinițele din sectorul 1 vor beneficia de un  model de educație timpurie creat prin adaptarea modelului danez la contextul din România. Astfel, modelul de inspirație daneză va fi extins în celelalte trei creșe din sectorul 1. Beneficiarii acestui proiect, în perioada celor 4 ani de implementare, vor fi cel puțin 700 de copii cu…

Toate informațiile despre reabilitarea termică, afișate pe www.primariasector1.ro

La inițiativa Primarului Dan Tudorache, în premieră pentru Sectorul 1, toate informațiile  actualizate referitoare la anveloparea blocurilor sunt postate pe site-ul www.primariasector1.ro Informațiile pot fi vizualizate la secțiunea Programe și Proiecte, subsecțiunea Reabilitare Termică, capitolul Reabilitarea termică în desfășurare la următorul link: http://www.primariasector1.ro/desfasurare-reabilitare-termica.html. Aici persoanele interesate pot găsi informații la zi privitoare la lista blocurilor ce vor intra în execuția lucrărilor de reabilitare termică în…
Vezi profilul Primăria Sectorului 1