Pretul rovinietei pentru autovehicule de transport persoane s-a modificat

Incepand cu data de 20 Ianuarie 2017, pretul rovinietelor pentru autovehiculele de transport marfa s-a modificat dupa un nou plan tarifar. In toamna anului trecut, Parlamentul a stabilit noi tarife pentru rovinieta, prevazute in Legea nr. 221/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aparuta în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 934 din 21 noiembrie 2016.

Felul in care a fost formulata legea a produs confuzii inca de la publicarea ei in Monitorul Oficial, aceasta continand greseli in ceea ce priveste noile tarife pentru rovinietele destinate vehiculelor pentru transportul de persoane. Pentru aceasta categorie de autovehicule s-au stabilit doua seturi diferite de tarife, aplicarea acestora incepand cu data de 20 Ianuarie 2017 punand probleme. Cu toate acestea, Guvernul va solutiona problema, intervenind prin ordonanta de urgenta.

Pana la data de 20 Ianuarie 2017, pretul pentru roviniete destinate autovehiculelor pentru transport persoane erau urmatoarele:

• roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 9 locuri pe scaune (incluzand soferul) si pana in 23 de locuri pe scaune (incluzand soferul): 4 euro (o zi), 20 euro (7 zile), 52 euro (30 zile), 120 euro (90 de zile), 320 euro (12 luni).
  • roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 23 de locuri pe scaune ( incluzand soferul): 7 euro (o zi), 35 euro (7 zile), 91 euro (30 zile), 210 euro (90 de zile), 560 euro (12 luni).

Noile tarife pentru roviniete care au intrat in vigoare incepand cu 20 Ianuarie 2017 au produs confuzie printre utilizatorii de autovehicule, acestea fiind publicate eronat in lege, fiind prevazute doua seturi de tarife, neexistand un fundament logic pentru acestea. Noile tarife, conform legii, sunt urmatoarele:

• roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 9 locuri pe scaune (incluzand șoferul) și cel mult 23 de locuri pe scaune (incluzand șoferul): setul 1 – 4 euro (o zi), 16 euro (șapte zile), 32 euro (30 de zile), 92 euro (90 de zile) și 320 euro (12 luni) ; setul 2 – 2 euro (o zi), 20 de euro (șapte zile), 52 de euro (30 de zile), 120 de euro (90 de zile) și 320 de euro (12 luni);
  • roviniete pentru autovehiculele de transport cu peste 23 de locuri pe scaune (incluzand șoferul): setul 1 – 7 euro (o zi), 28 de euro (șapte zile), 56 de euro (30 de zile), 160 de euro (90 de zile) și 560 de euro (12 luni); setul 2 – 7 euro (o zi), 35 de euro (șapte zile), 91 de euro (30 de zile), 210 euro (90 de zile) și 560 de euro (12 luni).

Pana la rezolvarea problemei de catre Guvern prin ordonanta de urgenta, CNAIR a anuntat ca transportatorii de persoane vor achita rovinietele conform setului 2 din planul tarifar prevazut de lege.

Conform actului normativ publicat in noiembrie 2016, tarifele pentru roviniete destinate autoturismelor de uz personal nu vor fi modificate. Acestea raman in continuare 3 euro pentru șapte zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni.

Nume: Roviniete.ro
Email: rovinieteonline@yahoo.com
Telefon: 0364.115.646

roviniete, roviniete online, taxa de drum, pret roviniete