Pompe hidraulice

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 94

Mediul hidraulic, agentul motor sau lichidul de lucru sunt denumiri atribuite frecvent fluidului utilizat in sistemele hidraulice de actionare. Acest fluid este supus, in timpul functionarii sistemului, unor conditii de lucru deosebit de grele pentru transmiterea miscarii si efortului, cum sunt:

Mediul hidraulic, agentul motor sau lichidul de lucru sunt denumiri atribuite frecvent fluidului utilizat in sistemele hidraulice de actionare. Acest fluid este supus, in timpul functionarii sistemului, unor conditii de lucru deosebit de grele pentru transmiterea miscarii si efortului, cum sunt: variatia intr-un domeniu larg a temperaturii, presiunii si vitezelor de lucru, conditii in care trebuie sa-si mentina propietatile fizico-chimice si mecanice pe o perioada determinata.

Cerinte impuse mediului hidraulic si tipuri de medii utilizate:

Conditiile grele de lucru expuse ridica restrictii deosebit de severe si impun o selectare riguroasa a categoriilor de fluide care sa corespunda la majoritatea cerintelor ce se impun acestora.

Dintre cele mai importante cerinte care se impun si pe baza carora se aleg aceste lichide de lucru, se mentioneaza urmatoarele:

– bune propietati lubrifiante si inalta rezistenta mecanica a peliculei de lichid;

– inalta rezistenta si stabilitate chimica si termica spre a prevenii oxidarea, descompunerea si degradarea acestuia;

– variatie minima a vascozitatii cu temperatura;

– sa nu degaje vapori la temperaturi obisnuite de functionare si sa nu contina impuritati care sa faciliteze degajare de vapori;

– sa nu contina, sa nu absoarba si sa nu degaje aer peste cantitatea admisa de prescriptiile tehnice;

–  sa nu provoace corodarea si deteriorarea elementelor de etansare;

– sa aiba un punct ridicat de inflamabilitate si cat mai scazut de congelare;

– continut minim de impuritati mecanice si tehnice.

Lichidele care corespund cel mai bine la aceste cerinte si care au capatat o larga raspandire sunt uleiurile minerale.

In afara de acestea se folosesc si o serie de lichide de sinteza precum si alte medii, in conditii speciale de functionare.

Sisteme de actionare de tip hidrostatic:

Sistemele hidrostatice sau volumice au, drept element primar al transformatorului TT, generatorul de presiune hidrostatica (pompa) GH, care transforma energia mecanica primita de la motorul electric ME in energie potentiala a fluidului, pe care o transmite apoi elementului secundar care este motorul hidraulic rotativ MHR sau liniar MHL. Acesta reconverteste energia hidrostatica in energie mecanica, pe care o livreaza apoi organului de executie OE al masinii actionate. Variatia parametrilor miscarii se realizeaza cu ajutorul aparatajului de comanda si de reglare ACR sau direct prin variatia capacitatii generatorului sau a motorului.

Aceste sisteme au o arie larga de raspandire datorita unor calitati deosebite ca: simplitate constructiva, usurinta in reglarea vitezelor, si a realizarii stabilitatii acesteia, gabarit redus, randament ridicat etc.

Pompe cu pistoane axiale:

Pompele cu pistoanele axiale reprezinta o alta varianta a pompelor cu piston in care pistoanele sunt dispuse axial, deci paralel cu axa de rotatie a rotorului (blocului), miscarea activa a pistoanelor realizandu-se fie de un disc inclinabil sau fix, fie de o cama frontala.

Dispunerea in acest fel a pistoanelor are marele avantaj de a reduce mult gabaritul pompei si a obtine in acelasi timp un moment de inertie constant, prin simetria maselor de rotatie, ceea ce permite functionarea acestora la viteze unghiulare mult superioare altor tipuri.

Avand in vedere aceste calitati, la care se adauga o buna stabilitate a miscarii la turatii joase, precum si usurinta reglarii volumului activ, se acorda prioritate acestora, fiind cele mai raspandite tipuri de masini volumice utilizate in actionarea hidraulica, lucru valabil si pentru sistemele de actionare a masinilor-unelte.

Parametri principali ai acestor tipuri de pompe sunt: presiuni cuprinse intre 150 si 500 de bar si chiar mai mari, momente pana la 800 – 900 daN  m, puteri pana la 3500 kW, debite pana la 900 l/min, turatii maxime la pompe pana la 3000 – 4000 rot/min.

Date de contact:
Email: office@uzinrom.ro
Telefon: 0741 313 102
Cuvinte cheie:
Pompe hidraulice


Comunicat publicat de: BLOOMBERG IT SRL (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de BLOOMBERG IT SRL

Transport persoane cu Lukadi

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 63
Transportul reprezintă mișcarea oamenilor, a animalelor și a bunurilor de la o locație la alta. Modurile de transport includ transportul aerian, feroviar, rutier, apă, cablu, conducte și spațiu. Câmpul poate fi împărțit în infrastructură, vehicule și operațiuni. Transportul este important deoarece permite comerțul între oameni, esențial pentru dezvoltarea civilizațiilor. Infrastructura de transport constă în instalații fixe, inclusiv drumuri, căi ferate, căi aeriene, căi navigabile, canale…

Cum să începeți o firma de transport persoane

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 77
Pornirea unei firme de transport de persoane necesită o cheltuială mare de capital . Trebuie să aveți un garaj unde să vă depozitați vehiculele atunci când nu sunt folosite și să facă reparații de bază. În unele orașe, trebuie să aveți o flotă de cel puțin 25 de vehicule pentru a începe o companie. Alte orașe vă cer să vă operați compania de transport de…

Beneficiile transportului public

Transportul cu autobuzul poate oferi o alternativă viabilă călătoriilor cu automobilul personal, iar transportul persoanelor din Ilfov va ajuta in aceasta privinta. Dovezile sugerează că transportul public are potențialul de a înlocui cu 21% din călătoriile de mașini existente în zonele urbane. Și, deși autobuzele sunt folosite mai mult decât orice altă opțiune de transport public pentru călătoriile locale, firma noastra de transport persoane Ilfov,…

Generalitati despre transportul public

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 66
Transportul public (cunoscut și sub numele de transport public, de tranzit public sau de tranzit în masă) este un serviciu comun de transport de călători care este disponibil pentru publicul larg. Modurile de transport public includ autobuze urbane, troleibuze, tramvaie (sau feroviar) și trenuri de pasageri, tranzit rapid (metrou / metrou / metrou etc.). Majoritatea sistemelor de transport în comun se îndreaptă către un orar…

Beneficiile blogului si ale bloggingului

Acum 20 de ani, blogurile nu existau. Astăzi, există peste 150 de milioane. Totuși, exista o multime de oameni care nu cred că un blog este cel mai important lucru pe care o afacere, cauză sau persoană îl poate face pentru a avansa online. Chiar dacă blogging-ul are un impact mare, majoritatea oamenilor nu obțin ceea ce face ca blogging-ul să fie atât de puternic,…
Vezi profilul BLOOMBERG IT SRL