Peste 30 de misiuni pe zi desfășurate de pompierii militari bihoreni în intervalul 21 -25.01.2017

#Administratie Publica #Bihor Vizualizari: 141

În perioada 21 – 25.01.2017, pompierii militari bihoreni au desfăşurat 156 de misiuni operative, dintre care 12 operaţiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni de căutare a unei persoane dispărute în Crișul Repede, 20 de misiuni de recunoaştere în teren a obiectivelor din raioanele de intervenţie ale subunităţilor și de informare preventivă, 4 controale inopinate la obiective din categoria baruri, discoteci, cluburi şi 118 intervenţii pe linia acordării primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență.

Stingere incendii

 

Sâmbătă, 21.01.2016.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, Stația de Pompieri Aleșd a fost alertată pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei construcții aparținând unei unități școlare (grădiniță) din localitatea Lugașu de Jos.

Pompierii militari au acționat cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă timp de aproximativ 20 de minute, reușind să stingă incendiul în limitele găsite și să împiedice propagarea acestuia la întreaga clădire.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars aproximativ 20 metri pătrați din acoperișul clădirii, circa 12 metri pătrați scândură, aproximativ 20 metri liniari grindă din lemn și s-au degradat circa 40 metri pătrați acoperiș și aproximativ 8 metri pătrați parchet laminat.

În aceeași noapte, între orele 01.10 – 02.50, echipajele Secției de Pompieri Beiuș au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la o construcție anexă din cadrul unei gospodării din Vălani de Pomezeu, comuna Pomezeu.

Pagubele înregistrate au constat în circa opt metri pătrați din acoperișul anexei, un motor electric și o ușă.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect.

 

În jurul orei 08.20, echipajele de pompieri militari ale Stației Aleșd au intervenit pe strada Ciocârliei din localitate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hala de producție a unei fabrici de încălțăminte.

Forțele de intervenție au stins operativ incendiul, limitând pagubele la un aspirator de praf.

Și în acest caz, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit electric.

 

În aceeași zi, pompierii Stației Valea lui Mihai au acționat pe strada Republicii din localitate, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe, cel mai probabil din cauza coșului de fum necurățat de funingine.

Echipajele subunității de pompieri au reușit să reducă pagubele considerabil, flăcările afectând un metru pătrat din acoperișul locuinței.

 

În jurul orei 11.30, Garda de Pompieri Sălard a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitate.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la încăperea care adăpostea centrala termică și la acoperișul locuinței, amenințând să se extindă la întreaga casă.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, în aproximativ 15 minute, împiedicând propagarea acestuia la încăperile locuinței.

Evenimentul, determinat cel mai probabil de coșul de fum necurățat de funingine, s-a soldat cu pagube constând în acoperișul centralei termice și circa 30 de metri pătrați din acoperișul casei.

 

22 – 23.01.2017.

În intervalul 22 – 23 ianuarie a.c., echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai și ale Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au stins două incendii produse la o locuință din Cihei, respectiv la o casă de pe strada Vămii din Oradea, împiedicând producerea de daune materiale, iar pompierii militari din cadrul Gărzii Sălard au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în holul unei case din localitate, reușind să limiteze pagubele la un aspirator.

În cazul evenimentelor produse în Cihei și Oradea, cauza probabilă a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine, iar în cazul incendiului din Sălard, depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

 

24.01.2017

Luni, 24 ianuarie a.c., între orele 17.20 – 17.45, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Rampei din municipiu, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă din lemn.

Evenimentul,
soldat cu arderea construcței improvizate pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați, a fost, cel mai probabil, cauzat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

 

Între orele 22.15 – 00.45, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Holod, au localizat și lichidat un incendiu care se manifesta la o încăpere și la acoperișul unei locuințe situate în localitatea Lupoaia, comuna Holod.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars aproximativ 80 de metri pătrați din acoperișul casei, circa 20 de metri pătrați tavan și bunuri din încăperea afectată de flăcări.

 

25.01.2017.

În dimineața zilei de miercuri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 06.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe de pe strada Ioan Cantacuzino din municipiul Oradea.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, dintre care două de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Ajunși la locul intervenției, întrucât casa scării și apartamentul situat deasupra locuinței afectate de flăcări erau inundate cu fum, pompierii militari au procedat de urgență la evacuarea tuturor locatarilor care nu ieșiseră din clădire până în acel moment, constituind simultan dispozitivul de stingere a incendiului.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga locuință și la celelate apartamente.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată. Au ars un colțar și un laptop, degradându-se totodată mai multe bunuri din apartament.

Echipajul de pompieri militari paramedici a acordat primul ajutor calificat unui copil, în vârstă de 1 an și 6 luni, intoxicat cu fum, transportându-l ulterior la spital.

 

Tot miercuri, 25 ianuarie, a.c., în jurul orei 08.20, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au intervenit pe strada George Bacaloglu din municipiu, unde au localizat și lichidat un incendiu produs la acoperișul unei locuințe, cel mai probabil din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Echipajele de pompieri militari au reușit să împiedice extinderea flăcărilor, acestea afectând parțial o scândură din structura acoperișului.

 

Misiuni de căutare a unei persoane dispărute în apele Crișului Repede

Luni, 23 ianuarie a.c. și miercuri, 25 ianuarie a.c., echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au continuat misiunea de căutare a unei persoane care a fost văzută dispărând sub gheața Crișului Repede,
în zona străzii Libertății din Oradea, în data de 11 ianuarie 2016.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit cu bărcile și accesoriile din dotare, iar scafandrii Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au desfășurat căutari subacvatice, fiind mobilizate totodată și echipaje de pompieri pentru patrulare pe malul Crișului Repede, în scopul verificării amănunțite a zonelor în care trupul victimei ar fi putut fi purtat de curenți.

Din păcate, trupul persoanei dispărute nu a fost găsit.

 

Intervenții ale SMURD

În perioada 21 – 24.01.2017, echipajele SMURD Bihor au desfăşurat 118 misiuni, acţionând pentru acordarea îngrijirilor necesare unui număr de 113 persoane care prezentau diferite afecţiuni medicale şi victimelor celor 5 accidente rutiere la care au fost solicitate să intervină.

 

Controale desfășurate de Inspecția de Prevenire

În săptămâna 16 – 22 ianuarie a.c., Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a organizat şi desfăşurat 46 de controale la localităţi, operatori economici şi instituţii, 4 dintre acestea fiind efectuate inopinat, în perioada 21- 22 ianuarie a.c, după ora 23.00, la spaţii cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci.

În urma acţiunilor executate, au fost depistate 331 de nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, 95 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. Pentru deficienţele constatate au fost aplícate 200 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 173 de avertismente şi 27 de amenzi în cuantum de 52 500 lei.

În cadrul celor 4 acţiuni de control ce au vizat barurile, discotecile, cluburile, au fost depistate 20 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 6 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente şi 9 amenzi în valoare de 13 000 lei.


Misiuni de recunoaștere în teren și de pregătire a populației

În perioada 21 – 24 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspecoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au efectuat 20 de misiuni de recunoaştere în teren la obiective din raioanele de intervenție, activități în cadrul cărora, au verificat căile de acces la obiectivele verificate, au identificat şi verificat sursele de alimentare cu apă şi au desfăşurat activităţi de pregătire şi educaţie preventivă a personalului de pe locul de muncă şi a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, un accent deosebit fiind pus pe regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade.

 

 

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Căpitan

CAMELIA ROŞCA

Galerie foto:


Comunicat publicat de: Administrator (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

Grupul Carrefour a început remodelarile magazinelor BILLA, începand cu 1 martie!

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achizitia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de supermarketuri din România, ca prezență geografică, întărindu-și astfel oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienți. Din 4 iulie 2016 a…

Holzindustrie Schweighofer continuă implementarea planului solid pentru o industrie sustenabilă a lemnului

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziționăm doar lemn recoltat în condiții legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmărește traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date…

RENOMIA SRBA Insurance Broker si-a premiat angajatii si partenerii

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 161
Intr-o atmosfera de lucru intens, cei peste 100 de participanti au beneficiat de analize si prezentari interesante, sustinute de catre echipa de management a companiei impreuna cu Ms. Klara Kodua, directorul departamentului international al Renomia Group, avocati si specialisti in training. Pe parcursul galei, invitatii au beneficiat si de momente relaxante iar buna dispozitie  a fost apanajul serii.   “Urmare a actiunilor constante si consecvente…

Începând cu luna martie 2017, toate persoanele care achiziționează bilet de intrare la patinoarul Telekom Arena beneficiază de acces gratuit la galeria Țiriac Collection

Având în vedere proximitatea celor două locații, părinții pot profita de oportunitate și pot organiza pentru cei mici un program benefic pentru sănătatea și dezvoltarea acestora. O sesiune de patinaj pe gheața singurului patinoar de dimensiuni olimpice din zona București-Ilfov poate fi urmată de o după-amiază educativă petrecută în familie la galeria Țiriac Collection, care reunește automobile și motociclete remarcabile, adevărate repere pentru evoluția industriei…

NN Group îl numește pe Marius Popescu CEO al NN din Turcia

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 185
Marius Popescu se alătură echipei din Turcia după 12 ani petrecuți alături de echipa din România. În cadrul organizației din România, Marius a ocupat numeroase poziții de management, printre acestea numărându-se cele de CEO al NN Investment Partners și CEO al NN Pensii. A fost numit CEO al NN în România începând din 2013 și, împreună cu echipa sa, a contribuit la consolidarea poziției de…
Vezi profilul Administrator