O reteta speciala de sub podul Galata, Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

#Divertisment #Bucuresti Vizualizari: 74

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.

Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter’s Kitchen, pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti.

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.

Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter’s Kitchen, pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti.

Ingrediente:

  • 90/100 g file de macrou (neafumat)
  • ½ ceapa rosie
  • ½ rosie proaspata
  • 1 buc. ciabatta (sau o jumatate de paine normala)
  • ½ legatura patrunjel proaspat
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita maioneza light
  • ½ lingurita ulei de masline extravirgin
  • Sumac
  • Piper proaspat macinat
  • Sare

Mod de preparare

Macroul se spala bine, se sterge cu un prosop de hartie si se aseaza pe o tigaie din teflon incinsa in prealabil, pe partea cu pielea.

Pentru a ramane suculent, pestele se gateste maximum 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, stropit cu suc de lamaie si asezonat cu sare si piper.

Ceapa, rosia si patrunjelul se toaca marunt, din cutit, se asezoneaza si se amesteca cu patrunjelul, uleiul de masline si sumacul.

Intre timp, se taie in jumatate, pe orizontala, chifla de ciabatta (sau jumatatea de paine) iar partea de jos se unge cu maioneza.

Se monteaza macroul pe felia de ciabatta si se adauga peste el tocatura de legume.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi la cuptor sau prajiti insa reteta autentica este fara garnitura.

Timp de preparate: 15 minute

Portii: 1 portie.

Secretele Bucatarului

Maioneza se poate inlocui cu iaurt gras.

Pentru a respecta reteta autentica, ciabatta poate fi inlocuita cu jumatate de paine normala.


Despre Peter’s Kitchen

Deschis in 2014, Bistro Peter’s Kitchen ofera preparate specifice bucatariei europene create de chef-ul Gaetano Migliorato.

Restaurantul organizeaza saptamanal evenimente tematice, degustari de vinuri, testari gratuite de produse: in fiecare joi, de la ora 19 este organizat evenimentul ”Free dinner” in cadrul caruia mancarea din meniul evenimentului poate fi testata gratuit iar in fiecare vineri pot fi testate meniuri speciale, preparate din peste de captura.

Zilnic, de luni pana vineri, intre orele 12-15, toate produsele culinare din meniul Peter‘s Kitchen beneficiaza de o reducere de 20%.

Sub Motto-ul: ”Pentru oameni pasionati de bun gust si gust bun!”, Peter’s Kitchen Bistro reinventeaza conceptul de bistro in centrul Bucurestiului, strada Sperantei nr. 6, sector 2.

Date de contact:
Nume: Peter's Kitchen
Functie: Bistro
Email: contact@peterskitchen.ro
Telefon: 021.312.02.42/ 0747.810.473


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
Peter's kitchen, bistro, restaurant, mancare,


Comunicat publicat de: Russenart Communications (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Russenart Communications

Magazinul online pentru copii Strumful Jucaus ofera Pana la 35% reducere la colectia de imbracaminte de iarna

#Social #Cluj Vizualizari: 112
Magazinul online a fost creat in noiembrie 2016 de catre Gabriela Culea si ofera imbracaminte pentru copii intre 0 si 24 luni, jucarii educative si inteligente din lemn si fire naturale, jucarii in stil Montessori, jocuri pentru mai multe categorii de varste, accesorii pentru bebelusi, jocuri puzzle. “Proiectul Strumful Jucaus a inceput din dragostea pentru strumful nostru si nevoia de a-i asigura lucruri de calitate…

O rețetă de pizza creată pentru Postul de Paște, Floarea din ghiveci

#Social #Bucuresti Vizualizari: 193
Ingrediente pentru fiecare Floare din ghiveci 220 g. aluat • 140 g. Făină albă 00 • 1 g. Drojdie proaspătă • 175 ml. Apă filtrată • 4 g. Sare de mare Topping măsline verzi, ardei gras, oregano, dovlecei felii, mozzarella vegetală parmezan de post Mod de preparare aluat Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formându-se o…

O reteta de pizza creata pentru Luna Femeii, Petala de primavara

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 183
Ingrediente pentru fiecare Petala de primavara 220 g. aluat • 140 g. Faina alba 00 • 1 g. Drojdie proaspata • 175 ml. Apa filtrata • 4 g. Sare de mare Topping 1 dovlecel mic 50 g. de branza de capra 1 fir de marar 2 catei de usturoi Mod de preparare aluat Se pune drojdia in apa calduta si se lasa la dospit 10-15…

Un concept unic in Europa, Pizza in forma de floare a implinit 1 an

#Divertisment #Bucuresti Vizualizari: 127
Pizza Flower a fost creata in ianuarie 2016 si reprezinta un concept unic in Europa. Pizzeria este situata in sectorul 3, fiind singurul local de pe continentul european care prepara si ofera clientilor pizza in forma de floare. Pentru a respecta conceptul, toate retetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei (fara carne), printesa noptii (prosciuto crudo si rucola), floare  de nu-ma-uita (cu…
Vezi profilul Russenart Communications