O rețetă de pizza creată pentru Postul de Paște, Floarea din ghiveci

#Social #Bucuresti Vizualizari: 237

Retetă creată de Florarul Șef de la Pizza Flower, pentru Postul Paștelui. Rețeta poate fi testată prin comenzi la domiciliu până pe 15 aprilie.

Ingrediente pentru fiecare Floare din ghiveci

220 g. aluat
• 140 g. Făină albă 00
• 1 g. Drojdie proaspătă
• 175 ml. Apă filtrată
• 4 g. Sare de mare

Topping

  • măsline verzi,

  • ardei gras,

  • oregano,

  • dovlecei felii,

  • mozzarella vegetală

  • parmezan de post


Mod de preparare aluat
Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formându-se o „maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță.

Se lasă la dospit minim 30 minute până aproape își dublează volumul. Apoi se lasă aluatul să se odihnească peste noapte, în frigider.

Mod de preparare „Floarea din ghiveci”
Se scoate aluatul de la frigider și se lasă câteva zeci de minute afară, la temperatura camerei.

Se unge cu un strat subțire de sos de roșii. Se presară mozzarella sau mozzarella vegetală răzuită. Pe fiecare petală de pizza se montează câte o felie de dovlecel tăiat pe lung, ca în poză. Pe jumătatea dinspre exterior a feliei de dovlecel se asează câte o rondea de roșie, 6 în total.

Pe jumătatea dinspre centru se pun rondelele de ardei gras. Apoi se adaugă măslinele verzi rondele și un praf de oregano.

Se presară puțin parmezan vegetal răzuit sau scalia, insistand mai mult pe roșii.

Secretele bucătarului!
1. Pentru cei care țin post se elimină mozzarella și parmezanul.
2. Atenție, orice variantă de cașcaval sau mozzarella vegetală poate conține culturi lactice și astfel să un fie „de post”.

3. Verificați pe etichetă ce conțin cașcavalul și mozzarella vegetale înainte de a le folosi, pentru a vă asigura că sunt de post

4. Acasă, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, încinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute, astfel încât să aibă o temepratură constantă.


Despre Pizza Flower

Deschisă pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca formă și gust, fiind un concept unic în Europa. Alintată “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoară activitatea în București, Sectorul 3, Calea Dudești nr. 129.

Pentru a respecta conceptul, toate rețetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, prințesa nopții, floare de nu-mă-uita, trifoi cu patru foi, flower power, moțul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivoră, floarea pasiunii etc.


Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei rețele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii în București, în sectorul 1 și sectorul 2.

În 2016, Pizza Flower s-a implicat în comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, grădinița socială “Licurici”, complexul ”Pistruiatul”, campania „Brâncuși e al meu” etc.

Date de contact:
Nume: Pizza Flower
Functie: PR Manager
Email: hello@pizzaflower.ro
Telefon: 0729 636 151


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
pizza flower, pizza, floare, pizza in forma de floare, pizza de post


Comunicat publicat de: Russenart Communications (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Russenart Communications

Unica Sport Romania lanseaza 3 programe de slabit pentru mirese

#Sport #Bucuresti Vizualizari: 73
In luna mai, Unica Sport Romania lanseaza 3 programe de slabit pentru mirese, destinate tuturor femeilor care doresc sa slabeasca sanatos inainte de nunta, fara a adauga ulterior kilogramele pierdute. Fiecare program de slabit determina scaderea in greutate cu 5 kg., 10 kg. sau 15 kg. si poate dura intre 1 luna si 3 luni, cuprinzand: o Testare Nutriţionala Fiziologica, un Regim Alimentar Personalizat, masaje…

Conceptul unic in Europa, Pizza Flower lanseaza programul de francizare

In mai 2017, Pizza Flower lanseaza programul de extindere in sistem de franciza, in cadrul caruia compania isi propune sa deschida noi locatii in sectoarele 1 si 2, in 2017, pe langa cea existenta in sectorul 3 si sa studieze oportunitatile de extindere in alte orase cu potential din tara. Costul pentru deschiderea unei locatii se situeaza intre 18.000 si 40.000 de euro, in functie…

Strumful Jucaus ofera 10 jocuri educative pentru invatarea prin joaca

#Social #Cluj Vizualizari: 107
Invatarea prin joaca este o metoda foarte utila, folosita in educatia copilului deoarece joaca este o activitate distractiva pentru copil prin care se maturizeaza emotional, dobandeste incredere in fortele proprii si descopera lucruri noi. Joaca este cea mai buna tehnica pe care parintii o pot folosi pentru a-l ajuta pe copil sa invete lucruri noi. De-a lungul timpului, specialistii in psihologia copilului si producatorii de…

Unica Sport Romania lanseaza Epilarea cu zahar

#Sport #Bucuresti Vizualizari: 110
Cum se realizează epilarea cu zahăr? Se folosesc: două căni cu zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de pahar cu apă. Se amestecă zahărul, zeamă de lămâie și apa, până ce zahărul se topeşte şi se obţine un sirop. Se pune recipientul la foc mic şi se amestecă mereu până ce amestecul începe să fiarbă şi se transformă într-o cremă…

O reteta speciala de sub podul Galata, Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

#Divertisment #Bucuresti Vizualizari: 121
Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida. Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter’s Kitchen, pe strada Sperantei, Nr. 6 Sector 2, Bucuresti. Ingrediente: 90/100 g file de macrou (neafumat) ½ ceapa rosie ½ rosie proaspata…
Vezi profilul Russenart Communications