O farama de stabilitate spirituala

#Religie #Bucuresti Vizualizari: 65

Ne aflam in anul 2017. Pare un an scos din povestile si filmele SF pe care le adoram in copilarie si de care acum radem cand observam cat de pripite s-au dovedit a fi in prezicerea rapiditatii cu care omenirea va evolua. Asta, insa, nu inseamna ca stam pe loc. E o era a drumului nostru spre desavarsire, chiar daca e o cale anevoioasa, marcata de tulburari sociale si ignoranta nascuta din materialism.

Si totusi, o numim „era noastra”. Inca din secolul al VI-lea, un teolog pe nume Dionisie cel Smerit i-a invatat pe oameni sa numere anii in functie de nasterea lui Iisus Hristos. Calendarul, asa cum il stim astazi, a fost definitivat in anul 1582 de catre Papa Grigore al XIII-lea. Astazi aproape toate tarile din lume il folosesc, fie ca il accepta sau nu pe Hristos drept mantuitor.

De ce aceasta introducere? Prea des este perceputa credinta ca fiind inamicul modernitatii. Chiar daca, inca din Evul Mediu, biserica a sustinut invatatura, stiinta si artele, astazi este vazuta ca o piedica in calea dezvoltarii societatii contemporane. Un paradox, nu-i asa?

In adevar, religia nu este lipsita de pacate. Insa credinta pura serveste, de mai bine de 2000 de ani, drept inspiratie pentru nenumarate minti luminate, care au dus umanitatea pe culmile creatiei. Iar timpul insusi continua sa fie martor la acel moment unic din istorie cand Lumina divina s-a intrupat in Betleem.

Dar ne aflam in 2017, dupa Hristos. Ceea ce nu demult era o sursa de inspiratie divina, astazi este vazuta ca o gluma care dureaza de prea mult timp. Oamenii nu isi pierd credinta, ci aleg de bunavoie sa o ignore – fie ca un gest de rebeliune, fie ca rezultat direct al preocuparii lor mult prea materialiste.

Dintre institutiile care incearca sa readuca credinta in atenţia omului modern din Romania, una s-a remarcat, in ultimii ani, prin luciditatea si constiinta de sine cu care incearca sa promoveze valorile crestine. Revista Lumea Credintei s-a nascut in 2003, initial avand numele de „Credinta Ilustrata”. Chiar daca aparuta la 14 ani dupa caderea comunismului (tot 14 ani fiind azi si varsta revistei), nevoia unui ghid ilustrat de spiritualitate ortodoxa nu disparuse, astfel ca entuziasmul cititorilor nu s-a lasat asteptat. Dupa doar trei numere lansate, „Credinta Ilustrata” devine Lumea Credintei, forrma in care o gasim si astazi la tarabe. Directorul editorial, Razvan Bucuroiu, vorbeste despre acele vremuri:„Desigur, existau cateva reviste/periodice cu iz bisericesc ortodox in tiraje sfioase si cu difuzare tip ‘samizdat’ si care erau aproape de necitit. De altfel, declar cu mandrie si amaraciune in acelasi timp ca am inaugurat era full color, era magazinului ilustrat cu imagini din viata reala, a reportajului tip travel, a leacurilor&retetelor manastiresti scrise asa cum trebuie, a interviurilor neconventionale. Iar tirajele de atunci spuneau totul: 40-50.000 exemplare lunar.”

In 2017 tirajul Lumea Credintei numara 12.000 de exemplare. Insa bogatia continutului sau se intinde la 80 pagini de informatie, interviuri, ganduri sau fotografii ale membrilor lumii crestin-ortodoxe, atat din Romania, cat si din afara. Pentru ca ce ar fi biserica fara trupul ei, format din fiecare credincios in parte?

Toti cei care lucreaza la revista inteleg credinta ca pe una din multele nevoi ale omului modern, la fel ca sanatatea, educatia, divertismentul. Acest „crez” este motorul care a facut Lumea Credintei sa functioneze atata timp. Iar aceasta revista spirituala rezista pentru ca atinge cu adevarat sufletul cititorilor.

Date de contact:
Nume: Maria Raicu
Functie: Pr
Email: maria.raicu@morethanpub.ro




Cuvinte cheie:
credinta, spiritualitate, religie, revista


Comunicat publicat de: MORE THAN PUB (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Lenjeria intimă, un accesoriu sănătos

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 38
Dacă tot vorbim despre detalii intime, ar trebui să știi cât de mult contribuie lenjeria intimă la sănătatea ta. Doctorii avertizează despre posibilele probleme apărute în urma lenjeriilor intime nepotrivite. Lenjeria intimă prea strâmtă sau din materiale sintetice poate să ducă la iritații, furunculi, infecții urinare sau vaginale, ba chiar candidoze. Iritațiile pot apărea din cauza lenjeriei nepotrivite ca mărime, pe când celelalte probleme sunt…

Mancam sau doar gustam? Mai bine savuram!

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 41
Cel mai important truc este sa nimeresti gusturile tuturor. Unii prefera carnea mai grasa, altii prefera varianta light, unii mai bine facuta, altii adora un gratar abia perpelit. Totusi, nimeni nu refuza un gratar cu un gust bogat, bine patruns de aromele delicioase ale Vegeta Grill condimente pentru carne la gratar. Asta pentru ca Vegeta Grill uneste gustul mirodeniilor faimoase, precum oregano, cardamon, patrunjel si…

Fiecare tip de ten merita rasfat pe masura

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 45
Ori, lucrurile nu s-au schimbat atat de mult pana in zilele noastre. Femeile moderne inca sunt intr-o continua vanatoare de solutii ingenioase pentru ritualul lor de infrumusetare. Daca pe vremuri printesele si reginele erau considerate etalon de frumusete, astazi le privim admirativ pe vedetele autohtone si internationale. Pe langa aparitiile publice unde „dam vina” pe machiaje sofisticate, nu scapam niciun detaliu din vedere atunci cand…

Traditie și calitate in sosete colorate

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 39
Astazi, Ciserom ramane ceea ce a fost inca de infiintare: sinonimul calitatii productiei textile romanesti. Initial numita GBL, institutia este o supravieţuitoare a celui de-al doilea Razboi Mondial, controlului sovietic, ascensiunii si caderii comunismului, privatizarii, dar si a celei mai recente crize economice. Si-a schimbat de cateva ori numele – CIorapi-SEbes-ROMania fiind adoptat abia in 1990 – dar niciodata atitudinea: zero compromisuri pentru calitatea produselor…

Marimea (farfuriei) conteaza!

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 56
Trendurile ultimilor ani arata ca romanii au din ce in ce mai mult cultura mancatului la restaurante si preferintele inclina din ce in ce mai des in favoarea iesitului la restaurant, in detrimentul gatitului in casa. Si, de ce n-ar fi asa? Chefii autohtoni isi desavarsesc meniurile si castiga inimile clientilor pe zi ce trece. Evident, nu este o munca usoara. Ce te faci cand…
Vezi profilul MORE THAN PUB