Italia s-a imbracat in Flori de Ie!

Pentru Flori de ie, primăvara a început cu surprize! La invitația doamnei Monica Irimia, reprezentant al Asociației Tracia Land Italia, Cristina Chiriac, fondator Flori de Ie, în parteneriat cu Brândușa Bordeianu Make up Artist, împreună cu Universitatea Aldo Moro și Facultatea de Business și Turism au reprezentat România la Bari, în Italia, în data de 9 martie a.c., în cadrul evenimentului Primăvară, bine ai venit cu Mărțișor!

Evenimentul s-a desfășurat în salonul Universității Aldo Moro din Bari și a fost parte a unui proiect dezvoltat în parteneriat cu primăria locală. Astfel, urmând modelul evenimentului de la Iași din ianuarie 2017, Flori de ie a organizat o paradă deosebită a cosumelor tradiționale românești, din colecția proprie, ce au fost îmbrăcate de către reprezentanți ai comunității de români din Italia, întâmpinând astfel Mărțișorul și primăvara.

După New York, Londra, Viena, Dubai, Abu Dhabi, Moscova, Shanghai, și nu numai, Italia a avut de data aceasta ocazia să își aline dorul de românesc susținând și privind cu drag ii tradiționale românești, cusute cu pasiune și migală acum peste 100 de ani. Ia românească a reușit de-a lungul ultimilor ani să devină adevăratul ambasador al românilor de pretutindeni, iar astfel Flori de ie își continuă demersurile de a promova valorile neamului nostru.

Pe viitor, se anuntă alte multe călătorii și surprize. Am reușit, prin ia romanească, să oferim o nouă perspectivă celor de peste hotare asupra valorilor noastre. Flori de ie incearcă să conserve și să transmită mai departe ceea ce specialiști în tradiția noastră populară numesc însemne magice cusute cu grijă, care au menirea de a proteja purtătorul de spiritele rele. Ia romanescă reprezintă în acest moment cel mai bun ambasador al valorilor românești, crează punți și unește inimi, aduce sperantă în suflete.’ -Cristina Chiriac, fondator Flori de ie.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la Bari, am dorit să întâmpinăm primăvara anului 2017 cu povești autentice românești. Astfel, au avut ocazia de a prezenta iile românesti persoane din culturi diferite, precum: Spania, Italia, India, Brazilia, si nu numai. Am dorit să arătăm lumii arta tradițională și valoroasă a poporului român, ce a reusit să culeagă aprecieri si laude din toate colturile lumii.

Flori de Ie este primul concept care are la bază veșmintele tradiționale românești, acceptat și apreciat alături de alte branduri internaționale în proiecte cu expunere natională și internatională, precum expozițiile și târgurile internaționale de modă, cultură și design, recuperator de valori tradiționale și continuator destoinic al culturii românești. Anul acesta Flori de ie a lansat prima ie cusută manual cu fir metalic, o premieră natională.

Date de contact:
Nume: Cristina Chiriac
Functie: Fondator Flori de Ie
Email: office@florideie.ro


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
flori de ie, bari, italia, port, imbracaminte, colectii


Comunicat publicat de: Ioana Marinescu (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Ioana Marinescu

Gama de siropuri Meltus - Sinergie dintre natura și știință

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 69
Printre subiectele punctate, doamnele extrem de active în mediul online și în același timp foarte bine informate – deja mămici sau pe punctul de a deveni mămici – au dezbătut despre cea mai des întâlnită afecțiune atât în viața copiilor, cât și în viața adulților: tusea. Doamna doctor Helen Draghici, mama a patru fete, cu blândețe și umor, le-a împărtășit bloggeritelor și jurnalistelor prezente, din…

Intampina primavara la Bali Spa!

#Turism #Prahova Vizualizari: 84
Intr-o ambianta luxoasa, Bali Spa combina confortul camerelor unui hotel de 4 stele cu un restaurant gastronomic, echipamente de ultima generatie pentru frumusete, fitness, slabire si sport.  Centrul dispune si de sala de conferinte, piscina interioara, pista de skateboard si un personal de cea mai buna calitate, inclusiv un maseur balinez. Acum poti incerca un altfel de concept de vacanta in care sa combinati relaxarea…

Flori de Ie continuă călătoria dedicată prezentării portului tradițional românesc peste hotare

„Mărțișorul este o brățară împletită cu două fire, unul alb și unul roșu, simbolizând atât viața și puritatea sufletului cât şi sacrificiul și sângele. Potrivit legendei Mărțișorul era un dar al fetelor sau femeilor către băieți sau bărbați, cu ocazia venirii primăverii, pentru a sărbători renașterea naturii și ca un simbol de bun augur de sănătate și frumusețe„, spune Monica Irimia, organizator al inițiativei si…
Vezi profilul Ioana Marinescu