Investiții masive în sălile de scrimă și bazinele de polo din Sectorul 1

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Federația Română de Polo pe Apă și cu Federația Română de Scrimă pentru modernizarea bazelor sportive din această zonă administrativă.

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Federația Română de Polo pe Apă și cu Federația Română de Scrimă pentru modernizarea bazelor sportive din această zonă administrativă.

Protocoalele de colaborare au fost semnate din partea Primăriei Sectorului 1 de către edilul Dan Tudorache, din partea Federației Române de Polo pe Apă de către președintele Călin Găvruș, iar din partea Federației Române de Scrimă de către președintele Laura Badea Cârlescu. La eveniment a participat și Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Aceste documente au ca obiect finanțarea de la bugetul local al Sectorului 1 a lucrărilor de intervenție asupra imobilului în care funcționează bazinul de înot „Tolea Grintescu” (cea mai veche bază sportivă acoperită din țară) și asupra clădirii aferente Sălii de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca).

În plus, Primăria Sectorului 1 va finanța construirea de la zero a unei săli de scrimă și a unui bazin de polo în incinta unui liceu din această zonă administrativă.

Investițiile în sport ale Primăriei Sectorului 1 nu se opresc aici. Administrația locală va încheia, în curând, astfel de protocoale și cu federațiile de atletism, judo, rugby și natație.

Dan Tudorache: „Ușa Primăriei Sectorului 1 va rămâne deschisă pentru sport”

Investițiile în sportul de performanță și sportul de masă sunt prioritare pentru administrația pe care o conduc. Capitala are mulți tineri talentați, dar din păcate infrastructura de care dispune Bucureștiul nu se ridică la nivelul potențialului lor. Fără baze sportive de ultimă generație nu putem vorbi de performanță în sport. Doresc să vă asigur că, atâta timp cât voi conduce această instituție, ușa Primăriei Sectorului 1 va rămâne întotdeauna deschisă pentru sport. Îmi doresc ca Sectorul 1 să devină principalul centru al olimpismului românesc„, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Doresc să mulțumesc Primăriei Sectorului 1 pentru acest parteneriat și pentru importanța cuvenită pe care o acordă sportului. Prin aceste investiții, vom putea găzdui competiții de scrimă și polo la cel mai înalt nivel„, a declarat Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Informații utile

La sfârșitul lunii martie 2017, Primăria Sectorului 1 și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au încheiat un parteneriat pentru construirea unor baze sportive noi și pentru reabilitarea celor existente. Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo, dar acest program rămâne deschis și altor federații sportive.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
E-mail : presa.primaria1@gmail.com

Galerie foto:


Cuvinte cheie:
COSR, scrima, polo, Primaria Sector 1, Mihai Colvaliu, Dan Tudorache, investitii


Comunicat publicat de: Primăria Sectorului 1 (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Primăria Sectorului 1

Casieriile Direcției de Taxe și Impozite Sector 1, închise în perioada 01- 05 iunie 2017

Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor fi închise începând de joi, 1 iunie până inclusiv luni 05 iunie 2017. Zilele de 01 și 05 iunie 2017 sunt sărbători legale, iar ziua de 02 iunie a fost declarată liberă prin Hotărârea Guvernului României nr.333/19.05.2017. Punctele unde contribuabilii din Sectorul 1 își pot plăti taxele și impozitele locale vor fi redeschise marți,…

Sectorul 1 va beneficia de baze sportive de ultimă generație

Astfel, sportul recreativ și cel de performanță vor beneficia de baze dedicate pentru pregătirea elevilor, dar și a viitorilor campioni. Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo. Federațiile sportive vor oferi know-how, prin antrenori și colective tehnice. În perioada următoare se vor identifica terenurile pentru amplasarea noilor baze sportive. În urma acordului, se vor înființa…

Eveniment de muzică și dansuri populare românești cu ocazia celebrării Unirii din anul 1918

#Divertisment #Bucuresti Vizualizari: 155
Evenimentul va avea loc duminică, 26 martie 2017, începând cu ora 16:00, la Berăria H din Parcul Herăstrău. Atmosfera și buna-dispoziție la spectacol vor fi asigurate de artiști de renume ai scenei muzicale românești : Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric, Daniela Condurache, Cristofor Aldea-Teodorovici, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Silvana Riciu, Andreea Chisăliță,  Ilie Chiraș și alții. “În data de 27 martie se împlinesc 99 de…

Primarul Dan Tudorache propune soluții moderne pentru gestionarea deșeurilor în Sectorul 1

Din grijă pentru mediu și pentru sănătatea locuitorilor, în Sectorul 1 va fi pus în practică un proiect pilot de gestionare a deșeurilor. Astfel, va fi creat un serviciu public de salubrizare performant, pentru ca această zonă să devină un model de bune practici în domeniul selectării și tratării deșeurilor din oraș. Menționăm că Sectorul 1 se confruntă, în prezent, cu grave probleme de mediu…

Complexul Multifuncțional Caraiman oferă testare gratuită pentru depistarea virusurilor hepatice B și C

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 229
Aceste teste gratuite fac parte din Campania “Prioritate pentru viață” inițiată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Testarea se va face în zilele de marți și joi, între orele 08:30 și 11:00 la sediul Complexului Caraiman, din strada Caraiman nr.33 A. Persoanele interesate pot suna pentru informații suplimentare și programări la numărul de telefon 021/224.40.73 Tratamente stomatologice gratuite pentru copii și tineri Totodată,…
Vezi profilul Primăria Sectorului 1