Impactul noilor tehnologii în creşterea eficienţei procesului de recrutare

#Resurse Umane #Bucuresti Vizualizari: 80

1tedjob este o platformă online lansată februarie 2016 în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Manufaktura by Doncafé.

Această platformă permite angajatorilor să posteze oferte de locuri de muncă, să atragă candidaţi competenți şi să îi selecteze rapid pe cei mai performanţi.

Noutatea pe care o aduce această platformă pe piața resurselor umane din România este reprezentată de selecţia simplă, rapidă şi eficientă a celui mai potrivit candidat printr-o serie de metode inovatoare dintre care putem aminti testele decizionale şi situaţionale, testul psihometric, CV-ul video şi interviul video.

Care sunt avantajele utilizării acestor instrumente moderne de recrutare? Să le luăm pe rând.

Testele decizional situaţionale cuantifică gradul de eficienţă al candidaţilor pentru fiecare competenţă conform profilului postului, oferind un raport individual.

Testul psihometric evidenţiază profilul comportamental al candidatului şi capacitatea acestuia de adaptare la cerinţele noului job, fiind o metodă complementară de evaluare care aduce un plus de valoare, încredere şi rigurozitate selecţiei.

CV-ul video prezintă într-un mod interactiv abilităţile profesionale ale fiecărui aplicant, condensate într-un material video, detalii care îl pot convinge pe angajator să trimită invitaţia pentru un interviu față în faţă.

Interviul video reprezintă noul trend în materie de recrutare, bucurându-se de o mare popularitate în rândul angajatorilor. Principalul avantaj al acestei metode este eficientizarea selecţiei personalului prin reducerea costurilor şi a timpului aferente acestui proces. De asemenea, interviul video permite observarea fluenţei şi a clarităţii în exprimare a candidatului, precum şi comunicarea non-verbală a acestuia (emoţii, gesturi, limbaj corporal etc.).

Platforma vine şi cu o aplicaţie lansată la Lisabona în cadrul celui mai mare eveniment de tehnologie din Europa, Web Summit. Este vorba despre un test la finalul căruia participanţii primesc un raport video referitor la tipul lor de personalitate. Clipul dezvăluie trăsături de caracter reale, totul pe un ton amuzant.

Platforma are şi un blog cu resurse utile atât celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care vânează cei mai buni candidaţi, crescând eficienţa procesului de selecţie.

Noile tehnologii sunt puse la dispoziţia companiilor şi a potenţialilor angajaţi în vederea creşterii eficienţei procesului de recrutare şi selecţie. De avantajele oferite de această platformă online pot beneficia în egală măsură atât cei care sunt în căutarea de unui loc de muncă, cât şi angajatorii.Comunicat publicat de: Zoom-biz (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Zoom-biz

Intrerupatoare automate - Uzinrom

Alegerea achiztionarea de intrerupatoare automate este una benefica deoarece nu vom risca sa intampinam incidente din cauza suprasolicitarii intrerupatoarele deoarece cu intrerupatoare automate siguranta este una sporita. Intrerupatoare automate, siguranta Vorbim despre locuinta, vorbim de spatiul in care ne desfasuram activitatea si nu numai, asa ca, inevitabil, discutam despre siguranta noastra si a celor din jur, de aceea trebuie sa ne gandim foarte bine la…

Implantul dentar si reprezentarea nivelului profesional

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 57
Pentru a va da seama ca ati ajuns pe mana unui dentist bun pentru un implant dentar, trebuie sa urmariti urmatoarele aspecte, care sunt si destul de importante: experienta de care da dovada si mai ales specializarea pe care a facut-o, putand sa va ofere astfel de servicii sa fiti atent la echipamentele pe care le foloseste, deoarece trebuie sa beneficieze de o aparatura de…

Usi porta doors, pentru casa ta

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 104
Fiecare locuinta are un anume stil. Este normal acest lucru deoarece fiecare dintre noi ne dorim ca locul in care venim zilnic seara acasa sa fie cat mai stilat si cat mai bine aranjat astfel inca sa ne simtim foarte bine. Fie ca te referi la usi de interior pentru casa ta, fie ca te referi la usi de exterior trebuie sa stii ca site-ul…

Porta doors – usi de calitate

#Constructii #Bucuresti Vizualizari: 139
Usile din gama porta doors sunt dupa cum bine stiti materiale de cea mai buna calitate, care se disting printr-un design aparte si prin modele foarte interesante. Mai mult de atat, acestea pot fi achizitionate in diverse modele si culori si pot fi utilizate in diverse amenajari de interior, atat pentru locuinta proprie, cat si pentru alte spatii. Daca vreti sa faceti o schimbare si…

Beneficiaza de o supraveghere eficienta utilizand camere cu IP ascunse

#Tehnologie #Bucuresti Vizualizari: 97
Ce avantaje avem daca utilizam camere cu IP ascunse Cand vine vorba despre siguranta familiei, locuintei sau afacerii noastre, nu trebuie sa facem nici un compromis. Ritmul alert din zilele noastre, ne face sa nu petrecem atat de mult timp cat ne-am dori acasa cu familia. Dar, in acelasi timp, ne dorim sa fie in siguranta. In ajutorul indeplinirii nevoii de siguranta vine si www.supraveghere-canton.ro,…
Vezi profilul Zoom-biz