EVALUAREA ACTIVITĂȚII INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN TULCEA ÎN ANUL 2016

#Administratie Publica #Tulcea Vizualizari: 163

În anul 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi-a desfăşurat activitatea, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și cresterea gradului de siguranță al cetățenilor.

Obiectivele generale stabilite de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentrul anul 2016 au fost:

Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor.

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale.

Asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române.

EVALUAREA ACTIVITĂȚII POLIȚIEI RUTIERE PE ANUL 2016

Siguranţa traficului rutier

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul că în anul 2016, pe drumurile publice din județul Tulcea accidentele grave au scăzut cu 4,65% în comparație cu 2015, iar decesele rezultate în urma producerii acestor accidente au scăzut cu 27,27%.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe raza judeţului Tulcea au fost: viteza, pietoni pe partea carosabilă şi abateri comise de conducătorii de atelaje şi depăşirea neregulamentară.

Pentru prevenirea comiterii de evenimente rutiere au fost aplicate 24513 contravenţii.

În anul 2016, activitatea de prevenire – educaţie rutieră s-a concretizat prin: 70 şedinţe în şcoli, 142 protocoale încheiate, 287 articole publicate în presă.

CRIMINALITATEA CONTRA PATRIMONIULUI

În 2016, au fost sesizate cu 4,43% mai puține infracţiuni contra patrimoniului faţă de 2015. Dintre acestea 71,07% infracţiuni contra patrimoniului au fost semnalate în mediul urban, iar diferenţa de 28,93% a fost semnalată în mediul rural.

În perioada analizată, 58,02% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate îl reprezintă infracţiunile de furt.

În 2016, au fost sesizate cu 11,18% mai puține infracţiuni de furt din locuinţe, din care 74,46% au fost semnalate în mediul urban şi 25,4% astfel de infracţiuni de furt au fost reclamate în mediul rural.

În această perioadă au fost sesizate infracţiuni de distrugere cu 6,16% mai puține decât în anul anterior.

REGIMUL ARMELOR, EXPLOZIVILOR ȘI SUBSTANȚELOR PERICULOASE

În anul 2016, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoare au confiscat, 313 kg de substanțe periculoase, 1501 produse de uz fitosanitar și 131 de explozivi.

SILVICULTURĂ

În anul 2016 activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale la regimul silvic, circulaţiei, prelucrării şi comercializării materialului lemnos s-au desfăşurat în baza dispozitiilor din Planul de Acţiune „SCUTUL PĂDURII 2016”, precum si a protocoalelor de cooperare încheiate între Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu de pe raza judeţului.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 2351 m.c. material lemnos.

PISCICULTURĂ

În anul 2016 activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol s-au desfăşurat în baza dispozitiilor din Planul de Acţiune „STOP BRACONAJULUI 2016”, precum si a protocoalelor de cooperare încheiate între Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu de pe raza judeţului.

În 2016, poliţiştii tulceni au ridicat în vederea confiscării 2905 kg de peşte și 790 de unelte de pescuit.

PREVENIREA CRIMINALITĂȚII

În cursul anului 2016, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat 105 de activități preventive adresate unui număr de 4357, în principal având ca obiectiv prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor precum și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

În 2017, polițiștii tulceni vor continua activitățile pentru creşterea gradului de siguranţă şi protecţie al cetățeanului prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Date de contact:
Email: dorin.visterneanu@tl.politiaromana.ro
Comunicat publicat de: Administrator (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

Grupul Carrefour a început remodelarile magazinelor BILLA, începand cu 1 martie!

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achizitia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de supermarketuri din România, ca prezență geografică, întărindu-și astfel oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienți. Din 4 iulie 2016 a…

Holzindustrie Schweighofer continuă implementarea planului solid pentru o industrie sustenabilă a lemnului

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziționăm doar lemn recoltat în condiții legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmărește traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date…

RENOMIA SRBA Insurance Broker si-a premiat angajatii si partenerii

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 149
Intr-o atmosfera de lucru intens, cei peste 100 de participanti au beneficiat de analize si prezentari interesante, sustinute de catre echipa de management a companiei impreuna cu Ms. Klara Kodua, directorul departamentului international al Renomia Group, avocati si specialisti in training. Pe parcursul galei, invitatii au beneficiat si de momente relaxante iar buna dispozitie  a fost apanajul serii.   “Urmare a actiunilor constante si consecvente…

Începând cu luna martie 2017, toate persoanele care achiziționează bilet de intrare la patinoarul Telekom Arena beneficiază de acces gratuit la galeria Țiriac Collection

Având în vedere proximitatea celor două locații, părinții pot profita de oportunitate și pot organiza pentru cei mici un program benefic pentru sănătatea și dezvoltarea acestora. O sesiune de patinaj pe gheața singurului patinoar de dimensiuni olimpice din zona București-Ilfov poate fi urmată de o după-amiază educativă petrecută în familie la galeria Țiriac Collection, care reunește automobile și motociclete remarcabile, adevărate repere pentru evoluția industriei…

NN Group îl numește pe Marius Popescu CEO al NN din Turcia

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 178
Marius Popescu se alătură echipei din Turcia după 12 ani petrecuți alături de echipa din România. În cadrul organizației din România, Marius a ocupat numeroase poziții de management, printre acestea numărându-se cele de CEO al NN Investment Partners și CEO al NN Pensii. A fost numit CEO al NN în România începând din 2013 și, împreună cu echipa sa, a contribuit la consolidarea poziției de…
Vezi profilul Administrator