Elevii din Alba învață cum pot deveni antreprenori în domeniul agricol

Elevii de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud și elevii de clasa a VIII-a din școlile din regiune au participat miercuri, 22 martie, la primul Innovation Day™ – eveniment educațional organizat de Junior Achievement (JA) România.

Cu ocazia primului Innovation Day™, elevii înscriși în competiția europeană JA Compania Anului 2017 și-au prezentat ideea de start-up în cadrul unui târg de produse și servicii, unde au putut să interacționeze cu clienți reali, să obțină feedback din partea lor și să inițieze vânzări.

Anul acesta, elevii s-au orientat spre afaceri simple și necesare în comunitate, una dintre ideile echipelor fiind producerea şi comercializarea de legume proaspete, plante aromatice, flori, aranjamente florale şi răsaduri. Echipele se vor pregăti în următoarea perioadă pentru Finala Națională JA Compania Anului 2017, care se va desfășura în data de 24 mai, la București.

De asemenea, 11 echipe formate din elevi de liceu și elevi de clasa a VIII-a, care nu sunt înscriși în competiția JA Compania Anului 2017, au participat la Innovation Camp™ – o competiție de idei pe o temă din domeniul agribusiness. Elevii și-au dezvoltat gândirea antreprenorială, creativitatea, abilităţile de lucru în echipă, de comunicare și prezentare în public şi capacitatea de a găsi soluţii de afaceri inovatoare.

Elevii de clasa a VIII-a au participat și la un tur al fermei didactice a liceului, vizitând sera de legume și zarzavaturi și livada. Experiența din cadrul Innovation Day™ le-a crescut interesul pentru învățământul agricol, iar Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud este acum una dintre opțiunile lor.

Colaborarea cu JA România a adus un val de entuziasm și mobilizare, atât în rândul elevilor, principalii beneficiari, cât și al cadrelor didactice. Un exemplu de implicare este reabilitarea și utilizarea serei didactice, după o perioadă îndelungată. Acesta reprezintă acum una dintre principalele resurse ale elevilor pentru participarea la JA Compania Anului. Materialele oferite pentru lecțiile de educație antreprenorială – manualele, caietele de lucru ale elevilor și, mai nou, studiile de caz – aduc o binemeritată prospețime, dacă e să ne raportăm la ceea ce există ca material-suport didactic pentru educația antreprenorială, iar oportunitatea de a experimenta practic ceea ce până acum învățau doar în teorie îi entuziasmează pe elevi. Elevii implicați devin mai dezinvolți, mai încrezători în forțele proprii și își dezvoltă capacitatea de a colaboraa declarat Simona Păcurar, profesor la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.

Evenimentul organizat la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud este primul dintr-o serie de opt organizate de JA România în liceele agricole din țară.

Cele opt licee agricole fac parte din programul „LICEELE AGRICOLE – HUB-URI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI ȘI MIJLOCII”, susținut financiar de Romanian American Foundation și de JA România, în calitate de partener educațional. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și a întreprinzătorilor agricoli mici și mijlocii.

Următorul Innovation Day™ va fi organizat la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda, în data de 3 aprilie.

Informații pentru editori

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. În prezent, 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.450 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați:

 

Dorin Călin

National Operations Manager JA România

Tel.: 0730 330 883

dorin.calin@jaromania.org

 

Date de contact:
Nume: Dorin Călin
Functie: National Operations Manager JA România
Email: dorin.calin@jaromania.org
Telefon: 0730 330 883
Comunicat publicat de: Junior Achievement România (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Junior Achievement România

A început a cincea ediție a competiției naționale de educație financiară Bani pentru școala ta™!

Elevii de liceu cu vârste peste 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unităților de învățământ pot câștiga pentru școlile lor finanțări de până la 10.000 de euro, dacă urmează, în perioada 24 aprilie-28 mai 2017, trainingul online gratuit de educație financiară – modulele BaniIQ™ și Banii pe net™ – disponibil pe site-ul competiției: www.banipentruscoalata.ro. Fiecare liceu este înregistrat automat în…

Universitatea Antreprenorială – o abordare pentru progres și prosperitate în comunitate

#Cultura / Educatie #Bucuresti Vizualizari: 109
Evenimentul a marcat încheierea etapei de autoevaluare desfășurată în aceste universități timp de 3 luni și stabilirea etapelor următoare de analiză și identificare a unor soluții punctuale. Proiectul Universitatea Antreprenorială este organizat în perioada 2016-2018 de JA România și susținut financiar de Romanian-American Foundation. Obiectivul lui este aducerea în universitățile din România a unui set de instrumente moderne, care să ridice nivelul abordărilor antreprenoriale de…

Peste 150 de start-up-uri intră în incubatorul educațional JA BizzFactory™

Anul acesta, echipele de elevi și studenți propun start-up-uri dintr-o gamă largă de domenii, de la agribusiness și industrii creative, până la inginerie și științe aplicate. Pe durata de incubare, pentru pilotarea ideilor de afaceri, elevii și studenții vor beneficia de consultanță (tip blended learning: sesiuni de lucru, office hours, webinarii) de la specialiști din business. În prima etapă a incubatorului educațional de afaceri JA…

110 elevi din Constanța au participat la competiția Sci-Tech Challenge 2017 - faza națională

Constanța, 4 martie 2017 – 110 elevi din Constanța au participat la competiția Sci-Tech Challenge 2017, organizată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul ExxonMobil România. Aflată la cea de-a V-a ediție în România, competiția încurajează tinerii să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale. Anul acesta, elevii constănțeni au fost provocați să…

Tinerii își dezvoltă start-up-urile încă de pe băncile școlii

#Cultura / Educatie #Bucuresti Vizualizari: 136
Miercuri, 22 februarie 2017 – Junior Achievement (JA) România invită elevii și studenții din România să-și înscrie companiile pilot în competiția europeană JA Compania Anului, cea mai mare competiție de antreprenoriat pentru tineri din Europa. Competiția europeană JA Compania Anului oferă contextul oportun pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial. Activitățile de tip learning by doing specifice programelor JA, împreună cu implicarea mediului de business local prin experți…
Vezi profilul Junior Achievement România