Da TONul meniurilor sanatoase si delicioase!

#Sanatate #Bucuresti Vizualizari: 67

Stiai ca tonul este cel mai consumat peste la nivel mondial? Nu degeaba a castigat sufletele gurmanzilor de pretutindeni. Pe langa gustu-i savuros, tonul are toate calitaţile unui fel de mancare sanatos: stimuleaza cresterea si buna dezvoltare a organismului, reduce riscurile cardiovasculare si nivelul de colesterol, stimuleaza buna funcţionare a sistemului imunitar si…este aliatul perfect al oricarei diete.

Ori, daca vrei sa-i cunosti istoria, afla ca oamenii de stiinta confirma aparitia familiei tonului înca de acum 45 milioane de ani. Tonul este folosit ca sursa de hrana pentru oameni de mai bine de 2000 de ani si, doar în Marea Mediterana, exista aproximativ 240 crescatorii de ton consacrate. In plus, cercetatorii au descoperit relativ recent ca tonul are în compozitie si seleniu. Seleniul activeaza ca un inhibitor al mercurului, asadar, daca înca mai exista „speriosi” care considera riscant consumul de ton datorita continutului acestuia de mercur – aflati ca seleniul contracareaza continutul de mercur, riscurile fiind eliminate. Sa-i dam tonului aprecierea cuvenita si sa-l consumam cat mai des, asadar.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul concursului MasterChef este de asemenea un fan al tonului si il recomanda, mai ales acum – in apropierea sezonului cald – cand silueta este in lumina reflectoarelor mai mult ca oricand. Chef Liviu Balint ti-a pregatit o reteta cu Eva Ton in suc propriu pentru zilele in care vrei sa-i surprinzi pe cei dragi fara sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Pe principiul „Nu lasa pe maine ce poti degusta azi”, delecteaza-te cu o portie de bruschete cu conserva Eva Ton in suc propriu ori de cate ori ai chef de ceva usor, sanatos si, nu in ultimul rand, savuros. Ai nevoie de o bagheta cu seminte, o conserva Eva Ton in suc propriu, cativa catei de usturoi, o legatura de ridichi proaspete si o lamaie. Taie bagheta in felii nici prea groase dar nici prea subtiri si aseaza-le pe o foaie de copt, intr-o tava. Stropeste totul cu ulei de masline si putina sare de mare. Lasa feliile la cuptor, cat se rumeneasca usor, iar dupa ce s-au racit nitel, freaca-le bine cu usturoi. Adauga uniform pe fiecare bruscheta bucatile de ton iar, la final, decoreaza minunatiile cu ridichi taiate rondele si cateva feliuțe de lamaie. Masa este gata, publicul va fi cu siguranta cucerit!

Chef Liviu Balint iti recomanda sa ai curaj si sa incerci cat mai multe modalitati de preparare ale deliciosului ton. Pentru ca nu se stie niciodata cine va fi urmatorul MasterChef!

Date de contact:
Nume: Maria Raicu
Functie: Pr
Email: maria.raicu@morethanpub.ro




Cuvinte cheie:
sanatos, ton, gustos, delicios, sanatate, reteta culinara


Comunicat publicat de: MORE THAN PUB (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de MORE THAN PUB

Lenjeria intimă, un accesoriu sănătos

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 38
Dacă tot vorbim despre detalii intime, ar trebui să știi cât de mult contribuie lenjeria intimă la sănătatea ta. Doctorii avertizează despre posibilele probleme apărute în urma lenjeriilor intime nepotrivite. Lenjeria intimă prea strâmtă sau din materiale sintetice poate să ducă la iritații, furunculi, infecții urinare sau vaginale, ba chiar candidoze. Iritațiile pot apărea din cauza lenjeriei nepotrivite ca mărime, pe când celelalte probleme sunt…

Mancam sau doar gustam? Mai bine savuram!

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 41
Cel mai important truc este sa nimeresti gusturile tuturor. Unii prefera carnea mai grasa, altii prefera varianta light, unii mai bine facuta, altii adora un gratar abia perpelit. Totusi, nimeni nu refuza un gratar cu un gust bogat, bine patruns de aromele delicioase ale Vegeta Grill condimente pentru carne la gratar. Asta pentru ca Vegeta Grill uneste gustul mirodeniilor faimoase, precum oregano, cardamon, patrunjel si…

Fiecare tip de ten merita rasfat pe masura

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 45
Ori, lucrurile nu s-au schimbat atat de mult pana in zilele noastre. Femeile moderne inca sunt intr-o continua vanatoare de solutii ingenioase pentru ritualul lor de infrumusetare. Daca pe vremuri printesele si reginele erau considerate etalon de frumusete, astazi le privim admirativ pe vedetele autohtone si internationale. Pe langa aparitiile publice unde „dam vina” pe machiaje sofisticate, nu scapam niciun detaliu din vedere atunci cand…

Traditie și calitate in sosete colorate

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 39
Astazi, Ciserom ramane ceea ce a fost inca de infiintare: sinonimul calitatii productiei textile romanesti. Initial numita GBL, institutia este o supravieţuitoare a celui de-al doilea Razboi Mondial, controlului sovietic, ascensiunii si caderii comunismului, privatizarii, dar si a celei mai recente crize economice. Si-a schimbat de cateva ori numele – CIorapi-SEbes-ROMania fiind adoptat abia in 1990 – dar niciodata atitudinea: zero compromisuri pentru calitatea produselor…

Marimea (farfuriei) conteaza!

#Monden #Bucuresti Vizualizari: 56
Trendurile ultimilor ani arata ca romanii au din ce in ce mai mult cultura mancatului la restaurante si preferintele inclina din ce in ce mai des in favoarea iesitului la restaurant, in detrimentul gatitului in casa. Si, de ce n-ar fi asa? Chefii autohtoni isi desavarsesc meniurile si castiga inimile clientilor pe zi ce trece. Evident, nu este o munca usoara. Ce te faci cand…
Vezi profilul MORE THAN PUB