Cum a evoluat transportul maritim de marfuri?

Comertul cu marfuri reprezinta o parte foarte importanta din economia multor tari. Transportul maritim de marfa a devenit o data cu trecerea timpului o componenta extrem de importanta intregului ansamblu

Comertul cu marfuri reprezinta o parte foarte importanta din economia multor tari. Transportul maritim de marfa a devenit o data cu trecerea timpului o componenta extrem de importanta intregului ansamblu. Majoritatea lucrurilor pe care noi le utilizam zilnic nu sunt produse asamblate in Romania. Sunt produse de provenienta straina care ajung la noi cu ajutorul transportului de marfuri, fie el maritim, aerian sau rutier.

Transportul maritim de marfuri a avut o crestere considerabila in ultimii ani, chiar daca acesta se realizeaza din vechile timpuri si reprezinta o varianta care uneste cererea si oferta intr-un mod extrem de eficient.

Cu toate ca transportul dureaza mai mult, transportul maritim de marfuri ofera un spatiu foarte mare de transportare si o eficienta foarte buna a costurile pentru ca se pot transporta cantitati foarte mari de marfuri intr-un singur drum.

Cele trei caracteristici care definesc transportul maritim de marfa

  • Navele de transport – navele trebuie sa fie la un nivel ridicat atat al tehnologiei cat si al facilitatilor de care dispun acestea, pentru ca transportul de marfa pe nava sa fie la conditii optime. De asemenea, toate navele dispun de niste containere speciale in care marfurile trebuie sa fie depozitate.
  • Marfa transportata – evident ca fara marfuri nu exista nici nevoia transportului maritim. Pentru a eficacientiza costurile, de regula, la un transport maritim de marfuri intra foarte multe marfuri si cu valori foarte mari.
  • Porturi – puncte de operare a marfurilor care sunt extrem de importante in tot procesul pentru ca asigura transferul de pe uscat pe apa si inapoi.

Cum sa va alegeti un partener de incredere pentru transportul maritim de marfuri?

Pe langa caracteristicile precizate anterior, mai sunt multe alte elemente ce fac parte din acest tip de transport. Este foarte important ca prestatorul acestui serviciu sa fie o companie de incredere, cu vechime in domeniu si un istoric care sa ii ateste eficienta.

O modalitate la indemana pentru a verifica aceste lucruri este aderarea prestatorului la asociatii internationale ce detin reguli clare privind calitatea serviciilor oferite, precum FIDI, IAM, EuRA, FEDEMAC, IPATA, WCA etc. De asemenea, cu cat domeniile in care prestatorul activeaza, conjuncte cu cele ale transportului maritim de marfuri, sunt numeroase, cu atat este mai usor de verificat calitatea serviciilor.

Cateva informatii despre Rilvan Group

Un foarte bun exemplu in acest sens este compania RILVAN Group, un partener cu vechime de peste 20 de ani, ce activeaza atat la nivelul Romaniei, unde isi are sediul, cat si international, si care detine o serie de certificari care ii atesta profesionalismul, precum si o gama larga de servicii, ce includ: mutari specializate, logistica, asigurare de depozite, management de arhive, asigurate prin RILVAN Moving, consultanta in materie de obtinere a vizei si documentatia necesara prin RILVAN Relocations sau transport aerian, maritim sau rutier de marfuri si management logistic, prin RILVAN Customs Broker.

 

Date de contact:
Nume: Rilvan Group
Functie: RILVAN Group
Email: sea@rilvan.ro
Telefon: +40 241485513
Cuvinte cheie:
transport maritim de marfa, transport maritim de marfuri


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Transportul rutier de marfuri? De ce sa il alegem

#Social #Bucuresti Vizualizari: 38
Totul despre transporturile rutiere de marfuri Absolut orice comerciant, fie el international sau din Romania are nevoie sa stie foarte multe informatii legate de transportul rutier de marfuri. Transporturile rutiere de marfuri sunt un domeniu cat se poate de complex si foarte important in buna desfasurare a procedurilor specifice oricarei companii comerciale, in special de comert. Chiar daca discutam despre transporturi rutiere executate regulat de…

Alege panouri LED cu tehnologie noua de la led-concept.ro

Cum sa iti alegi panourile LED? Nu putem trai fara lumina. Fie ea artificiala sau naturala, ideea este ca aceasta ne insoteste absolut peste tot. Evident ca fara lumina munca ne va fi afectata si nu ne vom putea folosi timpul intr-o maniera eficienta, si in viata personala, cat si in viata profesionala. Tocmai datorita acestor motive, lumina trebuire sa fie de o calitate foarte…

Transportul de marfuri de la RILVAN Group.

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 80
Discutiile despre transportul internatioal de marfa fac parte dintr-o categorie de teme care, bineinteles, prezinta interes doar pentru o anumita parte a companiilor sau a persoanelor. Cat de important este transportul international de marfa? Transportul rutier de marfa ar trebui sa fie studiat si inteles la o scara mult ami larga, pentru ca este o parte foarte importanta a fluxului general al comertului si chiar…

Retete raw vegan usor de preparata, la rawcoco.ro

De cele mai multe ori, oamenii care folosesc alimentatia raw vegan cauta retete raw de vegan si vor sa gateasca raw vegan pentru a reusi sa manance sanatos ai acasa. Pentru foarte multa lume, conceptul raw vegan este inteles destul de gresit. Lumea considera ca retetele raw vegan nu reprezinta 100% mancare nepreparata chimic. Majoritatea lumii crede ca mancarea raw vegan inseamna doar mancare cruditati…

Cat de importanta este externalizarea serviciului de arhivare a documentelor?

#Mediu #Bucuresti Vizualizari: 94
Chiar daca discutam aici despre institutii, organizatii sau companii private, peste tot exista nevoia de a apela la o firma care ofera servicii de arhivare documente de calitate pentru ca peste tot in lume, la toate firmele, arhivarea de documente este extrem de importanta pentru o buna functionare a firmei. Multe firme nu pun accent pe arhivarea documentelor Desi de regula este pierdut in vedere…
Vezi profilul Suits Advertising