Ce trebuie sa stii despre formalitatile vamale?

#Industrie #Bucuresti Vizualizari: 87

In Romania, pentru transportul oricaror tipuri de marfuri din tara sau in tara, Romania prevede o serie de formalitati vamale care trebuie respectate de catre toti cei implicati in procesul de transport.

In Romania, pentru transportul oricaror tipuri de marfuri din tara sau in tara, Romania prevede o serie de formalitati vamale care trebuie respectate de catre toti cei implicati in procesul de transport. Toate formalitatile vamale din Romania au fost reglementate in Codul Vamal al Romaniei, adoptat prin Legea 141/2001, dar si prin Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei.

Ce inseamna mai exact formalitatile vamale?

Respectarea formatlitatilor vamale presupune de cele mai multe ori ca in cazul in care un transportator doreste transferarea unor bunuri prin diferite puncte vamale, acestea trebuie sa se supuna unor reguli extrem de bine puse la punct. Aceste reguli se aplica diferentiat in functie de mediul de transport pentru care s-a optat, fie el maritim, rutier, aerian sau chiar feroviar. Mai exact, in momentul in care marfa trece printr-un punct vamal, produsele transportate devin controlate prin sondaj, pentru a coincide cu cele declarate. Totusi, lucrurile nu sunt deloc simple, pentru ca fiecare transportator, inainte sa ajunga in punctul realizarii controlului, fiecare transportator trebuie sa intocmeasca o serie de formalitati vamale. Pentru mai multe detalii puteti accesa urmatorul link: https://rilvan.eu/ro/comisionare-vamala/formalitati-vamale.html .Realizarea corecta a formalitatilor vamale asigura un proces de vamuire foarte rapid, lucru benefic atunci cand bunurile trebuie sa ajunga rapid la destinatie.

Principalul document care trebuie intocmit in cadrul formalitatilor vamale este factura comerciala, factura care cuprinde informatiile despre expediere. De asemenea, conditiile incoterms trebuie completate.

Formalitatile vamale sunt specificatii cu privire la livrare si subscrise unui standard international instituit sub tutela Camerei Internationale de Comert. Cu ajutorul acestui standard special, cei de la vama pot verifica foarte usor cine este propietarul expedierii, oriunde s-ar afla acesta.

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa transporti marfa in strainatate?

De cele mai multe ori, exista o serie de consideratii de care orice expeditor trebuie sa tina cont atunci cand se pune la cale un transport international, practic, asta inseamna formalitatile vamale. In primul rand, expedierea trebuie sa fie evaluata corespunzator:

Marfa estimata a bunului trebuie sa fie cat mai aproape de cea reala. In caz contrar, se pot aplica penalizari si pot aparea intarzieri, deoarece autoritatile vamale pot contesta valorea declarata a bunului, lucru care poate duce la intarzieri destul de mari.

  • Tara de origine trebuie sa fie precizata
  • Produsele trebuie sa fie ectichetate asa cum trebuie
  • Produsele trebuie sa fie ambalate la fel

Si multe alte lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa transporti bunuri in alta tara. Dar de ce sa iti bati tu capul, cand poti apela la o casa de expeditii?

Casa de expeditii Rilvan Group ofera serviciu de formalitati vamale

Desi poate parea mult mai la indemana sa realizezi de unul singur toate aceste formalitati vamale necesare unui transport, este foarte dificil sa tii cont de toate elementele necesare pentru a nu intampina probleme cu autoritatile vamale. Ca raspuns la aceasta nevoie au aparut companii precum RILVAN Group, ce este specializata in transporturi maritime, aeriene si rutiere, insa cu expertiza larga si in cazul intocmirii de formalitati vamale, astfel incat companiile sau persoanele fizice ce doresc realizarea unor transporturi international sa nu trebuiasca sa se mai confrunte cu durerile de cap datorate acestor conditii de vamuire ale marfurilor.

Rilvan Group ofera un seriviciu de formalitati vamale pentru orice tip de transport!

 

Date de contact:
Nume: RILVAN Group
Functie: RILVAN Group
Email: otopeni@rilvan.ro
Telefon: +40 21 2014661
Cuvinte cheie:
formalitati vamale


Comunicat publicat de: Suits Advertising (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Suits Advertising

Transportul rutier de marfuri? De ce sa il alegem

#Social #Bucuresti Vizualizari: 46
Totul despre transporturile rutiere de marfuri Absolut orice comerciant, fie el international sau din Romania are nevoie sa stie foarte multe informatii legate de transportul rutier de marfuri. Transporturile rutiere de marfuri sunt un domeniu cat se poate de complex si foarte important in buna desfasurare a procedurilor specifice oricarei companii comerciale, in special de comert. Chiar daca discutam despre transporturi rutiere executate regulat de…

Alege panouri LED cu tehnologie noua de la led-concept.ro

Cum sa iti alegi panourile LED? Nu putem trai fara lumina. Fie ea artificiala sau naturala, ideea este ca aceasta ne insoteste absolut peste tot. Evident ca fara lumina munca ne va fi afectata si nu ne vom putea folosi timpul intr-o maniera eficienta, si in viata personala, cat si in viata profesionala. Tocmai datorita acestor motive, lumina trebuire sa fie de o calitate foarte…

Transportul de marfuri de la RILVAN Group.

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 87
Discutiile despre transportul internatioal de marfa fac parte dintr-o categorie de teme care, bineinteles, prezinta interes doar pentru o anumita parte a companiilor sau a persoanelor. Cat de important este transportul international de marfa? Transportul rutier de marfa ar trebui sa fie studiat si inteles la o scara mult ami larga, pentru ca este o parte foarte importanta a fluxului general al comertului si chiar…

Retete raw vegan usor de preparata, la rawcoco.ro

De cele mai multe ori, oamenii care folosesc alimentatia raw vegan cauta retete raw de vegan si vor sa gateasca raw vegan pentru a reusi sa manance sanatos ai acasa. Pentru foarte multa lume, conceptul raw vegan este inteles destul de gresit. Lumea considera ca retetele raw vegan nu reprezinta 100% mancare nepreparata chimic. Majoritatea lumii crede ca mancarea raw vegan inseamna doar mancare cruditati…

Cat de importanta este externalizarea serviciului de arhivare a documentelor?

#Mediu #Bucuresti Vizualizari: 100
Chiar daca discutam aici despre institutii, organizatii sau companii private, peste tot exista nevoia de a apela la o firma care ofera servicii de arhivare documente de calitate pentru ca peste tot in lume, la toate firmele, arhivarea de documente este extrem de importanta pentru o buna functionare a firmei. Multe firme nu pun accent pe arhivarea documentelor Desi de regula este pierdut in vedere…
Vezi profilul Suits Advertising