Ce trebuie sa stie cei care vor sa isi infiinteze o ferma cu bani europeni?

In economia de astazi, foarte multi aleg varianta de a creste animale initial doar pentru consum propriu, in timp, ajungand chiar sa detina o mica ferma care sa le asigure si un venit suplimentar.

Pentru a ajunge la posibilitatea de a se mandri cu o ferma profitabila, un studiu recent a identificat 5 pasi importanti pe care cei pasionati de viata la tara ar trebui sa ii cunoasca pentru a sti ce implica o astfel de activitate.

Astfel, pentru a se bucura de finantare europeana in ceea ce priveste planul de infiintare al unei ferme, solicitantul trebuie sa cunoasca anumite criterii conform carora se va stabili ulterior daca poate sau nu sa faca o astfel de investitie.

Iata ce trebuie sa cunoasca cei care isi doresc sa obtina finantare europeana:

Pe langa faptul ca viitorii fermieri trebuie sa apartina categoriei de varsta de pana in 40 de ani, acestora li se mai cere ca, in anul dinaintea depunerii proiectului de finantare, sa fi lucrat cel putin jumatate din timpul lor intr-o ferma, fie a lor, fie a altora. Asadar, experienta in domeniu este necesara.

Totusi, mai jos, se afla cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont viitorii fermieri:

  1. Un viitor fermier ar trebui sa detina deja cateva cunostinte de baza in ceea ce priveste activitatea desfasurata intr-o ferma atunci cand apeleaza la finantarea europeana. Acesta este si motivul pentru care li se cere o minima experienta de lucru atunci cand isi doresc sa obtina o finantare europeana. Totusi, ca sa fie considerati eligibili, acestia trebuie sa detina sau macar sa cunoasca aparatura de specialitate de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in conditii optima de munca. De exemplu, un viitor fermier trebuie sa cunoasca functia unui tocator pentru resturi vegetale, disponibil chiar AICI, de la FermierulAfacerist. In plus, trebuie sa stie ca exista tocatoare pentru resturi vegetale tip moara, dar si tocator pentru vegetale cu 5 functii.
  2. Sunt foarte importante cursurile de calificare in primii 3 ani de la primirea sprijinului financiar. Astfel, un viitor fermier de succes va fi nevoit sa urmeze cursuri de specializare pe teme precum managementul exploatatiei agricole, protectia mediului, agricultura ecologica, dar si contabilitatea fermei.
  3. Cei care apeleaza la sprijin financiar trebuie sa aiba stabilit un plan de afaceri care sa ii sustina in acest demers. Pe scurt, planul ar trebui sa includa cele mai importante detalii privind ferma preluata, o descriere a celor mai importante investitii si programe de formare profesionala, precum si cateva argumente conform carora ferma va fi viabila din punct de vedere economic.
  4. Tinerii care apeleaza la finantarea europeana trebuie sa stie ca aceasta nu acopera decat achizitionarea echipamentelor si realizarea constructiei in sine. Asadar, achizitia animalelor, taxa pe valoare adaugata, comisioanele bancare si costurile operationale intra in categoria costurilor neeligibile, care vor fi suportate de fermier, ori de imprumuturile bancare.
  5. Intocmirea dosarului trebuie sa includa cateva documente, fara de care finantarea europeana nu poate fi realizata. Astfel, printre cele mai importante acte se afla documentul APIA de inscriere in registrul fermelor, actele de proprietate asupra terenului, nota de constatare privind echipamentele, dar si declaratia privind angajamentul de cofinantare.

Iata 5 lucruri esentiale de care viitorii fermieri sa tina cont atunci cand si-au propus sa obtina un venit care sa le permita sa se ocupe de o ferma profitabila pe viitor.

Mare atentie insa de varsta si de pregatirea pe care ar trebui sa o ai ca sa poti sa pui pe picioare o ferma frumoasa!Cuvinte cheie:
tocator resturi vegetale, tocatoare resturi vegetale pret


Comunicat publicat de: Aserti (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Aserti

Cele mai ciudate 9 fobii ale copiilor

#Social #Bucuresti Vizualizari: 75
Copii de pana la doi ani obisnuiesc sa se teama de zgomote puternice, persoane straine si obiecte de dimensiuni mari, in timp ce prescolarii (3-6 ani) intalnesc fobii precum personaje imaginare, dormitul fara parinti si fulgere, iar copii intre 7 si 16 ani au deseori fobii legate de moare, furtuni, cutremuri si inundatii. Printre cele mai intalnite fobii ale copiilor sunt cele legate de intuneric,…

Treburile casnice - de cine ar trebui facute?

#Social #Bucuresti Vizualizari: 62
Spalatul rufelor a devenit un fleac Femeile spalau rufele de mana, folosind detergenti si sapunuri facute in casa. Acum, exista masini de spalat rufe incorporabile cum sunt cele de AICI, la care se adauga detergenti cumparati de-a gata si care spala in mod automat si parfumeaza extraordinar de bine. In plus, a spala rufele nu mai este o munca, ci mai degraba o gestionare a rufelor…

Fermierii pot beneficia de subventii in valoare de 15.000 de euro. Afla cine poate obtine finantarea!

Pentru ca o ferma sa fie profitabila, trebuie ca aceasta sa fie dotata cu echipamentul necesar, iar fermierii sa fie capabili sa acopere toate cheltuielile. Din pacate, conceperea si intretinerea unei ferme presupun investitii enorme, pe care nu si le permit toti tinerii pasionati de agricultura. Utilajele si echipamentele agricole sunt scumpe Pentru a asigura bunul mers al afacerii, fermierii au nevoie de echipamente si…

Sezonul estival cuprinde rafturile magazinelor cu 3 luni mai devreme

Trei luni trec repede pana la inceperea sezonului estival. Incepand de acum, se fac planuri privind concediul, vacanta, sejurul si adaptarea garderobei la noile provocari meteorologice. Caldura nu trebuie sa sufoce pe nimeni, de aceea atat imbracamintea cat si incaltamintea trebuie sa permita pielii sa respire. Doamnele si domnisoarele au avantajul de a purta sandale cu toc, care sa inlocuiasca pantofii cu toc atat de…

9 din 10 tineri au cel putin o pereche de tenisi

#Social #Bucuresti Vizualizari: 167
Tot mai multi tineri isi completeaza tinutele cu o pereche de tenisi, indiferent de locul unde urmeaza sa mearga. Astfel, conform unui sondaj recent, tinerii opteaza pentru tenisi cand merg la scoala, la cursuri, la cumparaturi si chiar la job. Motivul lor principal pentru care prefera tenisii oricarei alte perechi de incaltaminte este usor de inteles pentru orice persoana care are o astfel de pereche:…
Vezi profilul Aserti