Bilanțul activității IPJ Arad pentru anul 2016

#Administratie Publica #Arad Vizualizari: 135

La nivelul județului Arad, în anul 2016, evoluția indicatorilor prezintă o scădere cu 10,49% a infracționalității sesizate față de anul 2015, scădere înregistrată pe palier economic, judiciar şi al infracţiunilor de altă natură.
Urmarea a managementului aplicat de către echipa de conducere a I.P.J. Arad, în anul 2016 s-au înregistrat cele mai mici valori ale infracționalității din perioada 2010-2016.

Criminalitatea gravă, în scădere

Eforturile polițiștilor s-au concentrat pe combaterea infracțiunilor grave, săvârșite contra vieții și integrității corporale a persoanei, fiind continuată activitatea de prevenire și combatere a micii criminalități, care, deși nu constituie un pericol social mare, prin frecvența cu care se comite a constituit o prioritate.

Numărul infracțiunilor contra vieții, integrității corporale și sănătății a scăzut.

Infracționalitatea în școli, în scădere

  La nivelul judeţului, poliţiştii de proximitate au desfăşurat 592 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar. Datorită acestor activități, în anul școlar 2015-2016, în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora, s-a înregistrat o scădere a infracționalității cu 25%.

Infracționalitatea a cunoscut o scădere atât în mediul rural, fiind constatate, față de anul 2015, cu 15% mai puține fapte penale.

Criminalitatea economico-financiară

Activitatea în domeniu a avut ca prioritate asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat prin combaterea evaziunii fiscale în toate sectoarele economice.

Urmare a activităților desfășurate, în anul 2016, au fost recuperați 14.149.140 de lei, în numerar sau conturi bancare și 7.541.880 de lei prin alte măsuri asigurătorii.

Regimul armelor și munițiilor

În ceea ce priveşte nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  s-a înregistrat o scădere a infracționalității, fiind constatate cu 56% mai puține fapte de natură penală în 2016 față de anul precedent.

În urma acţiunilor desfăşurate pe linia verificării persoanelor fizice şi juridice care efectuează operaţiuni cu obiecte pirotehnice și produse periculoase au fost indisponibilizate în vederea confiscării 159,5 kg articole pirotehnice și 530 kg produse de protecția plantelor și deşeuri periculoase.

483 de sancțiuni contravenționale în domeniul silviculturii

În vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice, au fost organizate 144 de acțiuni. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 483 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.129.000 de lei și au fost confiscați 1.311,43 metri cubi de material lemnos.

Viteza excesivă și abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști,

 principalele cauze ale accidentelor rutiere

         În anul 2016, numărul accidentelor rutiere  pe drumurile publice din județul Arad au scăzut față de 2015. Asftel, s-au înregistat cu 5% mai puține accidente grave, cu 27% mai puține accidente mortale și cu 9% mai puține accidente cu persoane grav rănite.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere rămâne viteza excesivă, urmată de abaterile săvârșite de pietoni și de bicicliști.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost aplicate 48.825 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3.653 de permise de conducere și au fost retrase 1.254 de certificate de înmatriculare.

 

În anul 2017, I.P.J Arad va intesifica activitățile pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prevenirea și combaterea infracționalității în școli și în zonele adiacente, asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Date de contact:
Nume: Inspector de poliţie Radu Lorena
Email: presa@ar.politiaromana.ro
Telefon: 0257/20.71.00 int. 20105
Comunicat publicat de: Administrator (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Administrator

Grupul Carrefour a început remodelarile magazinelor BILLA, începand cu 1 martie!

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achizitia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de supermarketuri din România, ca prezență geografică, întărindu-și astfel oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienți. Din 4 iulie 2016 a…

Holzindustrie Schweighofer continuă implementarea planului solid pentru o industrie sustenabilă a lemnului

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziționăm doar lemn recoltat în condiții legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Timflow urmărește traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date…

RENOMIA SRBA Insurance Broker si-a premiat angajatii si partenerii

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 149
Intr-o atmosfera de lucru intens, cei peste 100 de participanti au beneficiat de analize si prezentari interesante, sustinute de catre echipa de management a companiei impreuna cu Ms. Klara Kodua, directorul departamentului international al Renomia Group, avocati si specialisti in training. Pe parcursul galei, invitatii au beneficiat si de momente relaxante iar buna dispozitie  a fost apanajul serii.   “Urmare a actiunilor constante si consecvente…

Începând cu luna martie 2017, toate persoanele care achiziționează bilet de intrare la patinoarul Telekom Arena beneficiază de acces gratuit la galeria Țiriac Collection

Având în vedere proximitatea celor două locații, părinții pot profita de oportunitate și pot organiza pentru cei mici un program benefic pentru sănătatea și dezvoltarea acestora. O sesiune de patinaj pe gheața singurului patinoar de dimensiuni olimpice din zona București-Ilfov poate fi urmată de o după-amiază educativă petrecută în familie la galeria Țiriac Collection, care reunește automobile și motociclete remarcabile, adevărate repere pentru evoluția industriei…

NN Group îl numește pe Marius Popescu CEO al NN din Turcia

#Asigurari #Bucuresti Vizualizari: 178
Marius Popescu se alătură echipei din Turcia după 12 ani petrecuți alături de echipa din România. În cadrul organizației din România, Marius a ocupat numeroase poziții de management, printre acestea numărându-se cele de CEO al NN Investment Partners și CEO al NN Pensii. A fost numit CEO al NN în România începând din 2013 și, împreună cu echipa sa, a contribuit la consolidarea poziției de…
Vezi profilul Administrator