Afla unde sunt amplasate camerele pentru controlul rovinietelor

#Auto / Moto #Bucuresti Vizualizari: 99

Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dispune la acest moment un numar de 74 de camere fixe cu ajutorul carora verifica daca utilizatorii de autovehicule circula pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi fara o rovinieta valabila.

Taxa de drum, sau rovinieta, ofera dreptul de a utiliza reteaua de drumuri nationale a Romaniei, pe o perioada determinata, conform O.G. nr 15/2002. Astfel, soferii care nu poseda o rovinieta valabila atunci cand se afla pe drumurile expres, drumurile nationale europene, drumurile nationale principale si secundare, sunt pasibili de o amenda ce poate ajunge si la 4500 lei.

Conform CNAIR, cele mai multe camere video fixe sunt amplasate pe Drumul National 1 (Timisul de Sus,Valcele, Sebes, Sercaia, Barcanesti/Romanesti, Osorhei), Drumul National 2 (Nicolae Balcescu, Maracineni, Motca, Iacobesti), Drumul National 6 (Sannicolau Mare, Mehadia, Cosoveni, Draganesti Vlasca) si Drumul National 15 (Calugareni, Vaduri, Garleni, Sangeorgiu de Mures). Singurele camere video fixe amplasate pe autostrazi sunt pe A1 (Petresti), A2 (Fetesti, Glina) si A3 (Snagov).

In anul 2015, CNAIR a amplasat 23 de camere fixe noi, pana in acel moment existand deja 51 de astfel de puncte pentru controlul rovinietelor.

Pe langa cele 74 de camere video fixe, controlul rovinietelor se mai face cu 14 camere video mobile, acestea aflandu-se in subordinea celor sapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri ale CNAIR. „Ca regula generala, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizeaza pe sectoarele de drumuri nationale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietei pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri nationale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se inregistreaza valori mai reduse ale traficului rutier, fara a exista o procedura prestabilita de amplasare (in functie de zona/drum/interval de timp)” explica reprezentantii Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere.

In afara de camerele video fixe si mobile, controlul rovinietelor se mai face de catre personalul abilitat al IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane), al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier si al CNAIR (in punctele de trecere a frontierelor).

Utilizatorii de autovehicule care sunt depistati ca circula fara o roviniete valabila sunt intiintati sa plateasca amenda printr-un proces-verbal semnat de un agent constatator si trimis soferului in maxim doua luni de la data constatarii. In perioada de timp cuprinsa intre data constatarii si comunicarea efectiva a procesului-verbal, CNAIR nu mai poate da o alta amenda unui sofer pentru lipsa rovinietei.

Cele mai mici amenzi vizeaza soferii de autoturisme (intre 250 și 500 de lei), iar cele mai mari — vehiculele de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone, cu minimum patru axe (intre 3.000 si 4.500 de lei).

Utilizatorii de autovehicule pot cumpara rovinieta online rapid si usor de pe site-ul Roviniete.ro, pentru a putea circula linistiti pe drumurile nationale si autostrazile Romaniei, fara grija amenzilor.

Date de contact:
Nume: Roviniete
Email: rovinieteonline@yahoo.com


Galerie foto:


Cuvinte cheie:
rovinieta, roviniete online, taxa de drum


Comunicat publicat de: Roviniete.ro (click pentru a vizualiza profilul)

Alte comunicate publicate de Roviniete.ro

Roviniete online – pentru acele momente cand pofta de aventura te ia prin surprindere

#Auto / Moto #Bucuresti Vizualizari: 72
Rovinietele online ne scot din incurcatura de fiecare data Fie ca alegem sa (re)descoperim frumusetile plaiurilor mioritice, fie ca suntem adeptii destinatiilor exotice, un lucru este cert – cand strabatem tara in lung si-n lat cu masina avem nevoie de o rovinieta, pentru a scapa de grija amenzilor si a ne putea bucura asa cum se cuvine de o escapada reusita. Oricum ar fi, este…

Pretul rovinietei pentru autovehicule de transport persoane s-a modificat

Felul in care a fost formulata legea a produs confuzii inca de la publicarea ei in Monitorul Oficial, aceasta continand greseli in ceea ce priveste noile tarife pentru rovinietele destinate vehiculelor pentru transportul de persoane. Pentru aceasta categorie de autovehicule s-au stabilit doua seturi diferite de tarife, aplicarea acestora incepand cu data de 20 Ianuarie 2017 punand probleme. Cu toate acestea, Guvernul va solutiona problema,…

Tot ceea ce trebuie sa stii despre rovinieta online

#Transporturi #Bucuresti Vizualizari: 217
Site-ul www.roviniete.ro a fost conceput pentru a fi in folosul tuturor conducatorilor auto drept un instrument simplu, dar eficient de informare cu privire la taxa de utilizare a retelei de drumuri naționale din Romania – cunoscuta sub numele de rovinieta. In situatia in care conduci pe drumurile nationale din afara oraselor, rovinieta demonstreaza ca ai achitat acest tarif. Scala Assistance, in parteneriat cu Compania Nationala…
Vezi profilul Roviniete.ro